Chelsea tilbake på topp

Dider Drogba (t.v.) og John Terry (t.h.) kunne juble for tre poeng mot West Ham. Drogba sørget for halvparten av målene. (Foto: Scanpix)
Dider Drogba (t.v.) og John Terry (t.h.) kunne juble for tre poeng mot West Ham. Drogba sørget for halvparten av målene. (Foto: Scanpix)

Chelsea fikk kamp i én omgang, men tok en enkel seier mot West Ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Chelsea - West Ham 4-1

Lagene kjemper i hver sin ende av tabellen, men Gianfranco Zolas menn solgte seg dyrt mot serietoer Chelsea borte på Stamford Bridge, i hvert fall i én omgang.

Det tok bare 12 minutter før den første store sjansen kom. West Ham trykket Chelsea ved dødlinja og fikk kranglet til seg ballen. Den havnet hos Ilan på sju meter, men han lente seg bakover i avslutningsøyeblikket og sendte ballen opp på tribunen. West Ham-spilleren fikk stå umarkert og burde ha truffet mål.

Få minutter senere skrudde Florent Malouda inn et hjørnespark som ble headet ut igjen. Malouda fikk en ny sjanse, siktet og fant Alex. Midtstopperen brukte muskler og headet Chelsea i ledelsen.

Chelsea valgte å bruke Dider Drogba som oppspillspunkt flere ganger, uten at det kom store sjanser ut av det. Enten sto han i offside-possisjon eller så var ikke medspillerne hans tilstrekkelig på hugget.

West Ham virket lystne på å gjøre livet surt for byrivalen og Scott Parker viste seg som den mest villige. Etter en halvtime fikk West Ham et innkast på sin venstre side. Ballen ble kastet i retning Parker, like over hodet på John Obi Mikel og endte hos midtbanemannen. Han brystet med seg ballen og hamret den i mål bak Ross Turnbull. Hjemmelaget manglet både første- og andrevalget i mål, og derfor fikk Turnbull en sjelden sjanse. Sisteskansen sto et stykke fra linja og burde kanskje ha gjort noe med scoringen, men det var et virkelig kjempemål av Parker.

I det resterende kvarteret prøvde Chelsea seg flere ganger på sin venstre side. Florent Malouda utfordret forsvaret til West Ham og kom flere ganger rundt og fikk slått inn. Spesielt farlig ble det ikke og nærmest kom Paulo Ferreira med sin heading rett på keeper Robert Green.

Oppspillene på Drogba fungerte bedre etter pausen og allerede etter sju minutter kom Chelsea til en mulighet. Drogba mottok ballen og fikk spilt den ut til kanten som igjen fant Michael Ballack inne foran mål. Tyskeren ble hindret og avslutningen ble ikke farlig.

To minutter senere satte John Terry fart med ballen fra midtbanen. Kapteinen tråklet seg i vei og fikk lagt ut til Florent Malouda. En lekker pasning fra franskmannen mot bakerste stolpe ga Didier Drogba en mulighet han ikke kunne bomme på. Et enkelt hodestøt sendte Chelsea opp i ledelsen på nytt. Herfra og ut så de seg heller ikke tilbake.

Etter 57minutter var Alex veldig nærme å bli tomålsscorer. Et innlegg fra høyre landet på hodet til forsvarsspilleren og Robert Green måtte hente fram det beste i seg. Målvakta kastet seg uredd mot stolpen og fikk en hånd på ballen. Kampens store spiller ble Florent Malouda og etter 77 minutter fikk franskmannen sin scoring. Drogba la ned ballen til Malouda som tok med seg ballen og den i hjørnet bak Robert Green med et lite kvarter igjen å spille.

Ett minutt før slutt satte Chelsea en siste spiker i West Ham-kista. Ballen ble ført framover fra midtbanen av Frank Lampard. Midtbanesjefen skjøt til Robert Greens høyre side og sisteskansen maktet ikke å holde ballen i fast grep. På returen var Drogba fint framme og satte inn sitt andre og kampens siste mål. Seieren sendte Chelsea tilbake til toppen av Premier League og det ligger an til en særs spennende innspurt i England.

Personvernpolicy