Kongeboa tatt av reven

Spor tyder på at det var en rev som spiste kongeboaen på Romerrike.
Spor tyder på at det var en rev som spiste kongeboaen på Romerrike.

Halvspist kongeboa ble nylig funne snøen i Nes på Romerike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man kunne kanskje tenke seg at det normalt ville vært motsatt, men denne gangen var det altså boaslangen som ble revemat.

– Vår teori er at en rev har funnet slangen i forkommen tilstand og spist deler av den. Slangen er helt tydelig gnagd over på midten, sier Kjetil Rudskar, som er veterinær i Mattilsynet på Romerike, til rb.no.

Han forteller at slangen fortsatt var myk, noe som er et tegn på at den få timer tidligere hadde opphold i huslige temperaturer. Slangen er rundt 10 centimeter på det tykkeste.

Lederen i Norsk Herpetologisk Forening, Stein Ivar Ramberg, sier at boaslange er en av de største slangene som holdes av privatpersoner i Norge. Han sier det er absurd og absolutt idioti hvis det viser seg at noen har satt slangen ut for å dø.I Norge er det totalforbud mot å eie slanger. Ramberg tror forbudet har noe av skylden, dersom slangen var satt ut. Han sier at folk er skeptiske til å oppsøke dyrlege dersom slangen de eier blir syk. Ifølge Ramberg er det opp til 100.000 ulovlige reptiler i privat eie i Norge.

Personvernpolicy