Norsk stafettseier i Finland

Tarjei Bø, Tora Berger, Ann Kristin Flatland og Halvard Hanevold sørget for norsk triumf i Finland. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / Scanpix.
Tarjei Bø, Tora Berger, Ann Kristin Flatland og Halvard Hanevold sørget for norsk triumf i Finland. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / Scanpix.

Skiskytterne Ann Kristin Flatland, Tora Berger, Halvard Hanevold og Tarjei Bø sikret norsk stafettseier i verdenscupen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette var veldig bra, men jeg må innrømme jeg var nervøs før den aller siste skytingen da det sto mellom Tarjei Bø og to andre lag. Det var virkelig moro at Tarjei lyktes fullt ut, sa landslagstrener Mikael Løfgren til NTB.

Unggutten Bø avgjorde den blandende stafetten på siste skyting. Han kom inn på standplass sammen med Tyskland og Hviterussland, men mens Bø i mitraliøsefart fikk ned sine fem blinker, bommet både tyskeren og hviterusseren.

Bø hadde en ledelse på ti sekunder til Tyskland ut fra siste stående skyting. Tyskeren tok litt innpå, men unggutten Tarjei Bø var aldri skikkelig truet.

Nordmannen kunne gå i mål som vinner med en margin på 5,4 sekunder til Tyskland. Italia klarte tredjeplassen, men var 35,6 sekunder bak.

Hviterusseren som var med i tetkampen helt til siste skyting, var uheldig og falt på sisterunden. Dermed ble det bare fjerdeplass på hviterusserne, slått av det norske vinnerlaget med vel 42 sekunder.

En runde

Det norske laget fikk ingen spesielt god start da Ann Kristin Flatland pådro seg en strafferunde på stående på første etappe.

– Det var veldig uvanlig at Flatland skulle pådra seg en strafferunde, for slikt pleier ikke å skje med henne. De ekstra skuddene og den ekstra runden gjorde at hun kom inn til veksling 45 sekunder bak teten, men Tora Berger og Halvard Hanevold som gikk henne, gjorde sine saker veldig bra. De tok inn det tapte, og da Hanevold vekslet til Tarjei Bø før siste etappe, lå Norge helt i teten sammen med tre-fire andre lag, sa Løfgren.

Tyskland, Norge og Hviterussland gikk sammen helt til den siste skytingen. Da avgjorde Bø med glimrende skyting. På den siste runden inn mot mål kunne han kontrollere konkurrentene.

Viktig

– Jeg vil si dette var glimrende innsats av våre. Den eneste lille missen var Ann Kristin Flatlands miss på stående.

– Det er tydelig at våre løpere har våknet skikkelig til etter den lille pausen som har vært etter OL. Vi fikk en god start på verdenscupløpene her i Kontiolahti, og det var veldig viktig med tanke på det som skal skje videre i helgen.

– Jeg er ikke i tvil om at alle løperne våre virkelig trengte dette, sa landslagstrener Løfgren til NTB.

Lørdag er det sprint for både kvinner og menn som står på programmet i Finland, og Finland avsluttes det hele med jaktstart.

Neste helg er det verdenscup i Holmenkollen, og da er også Ole Einar Bjørndalen på plass. Han valgte å stå over rennene i Finland denne helgen fordi han har ligget syk den siste tiden. (©NTB)

Personvernpolicy