Moyes håper på streik

Landon Donovan har vært en populær spiller i Everton. Nå kan en streik sørge for at han blir lenger i klubben. (Foto: Scanpix)
Landon Donovan har vært en populær spiller i Everton. Nå kan en streik sørge for at han blir lenger i klubben. (Foto: Scanpix)

Everton manager David Moyes krysser sine fingre for streik i amerikanske Major League Soccer slik at han kan beholde Landon Donovan i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donovan spiller egentlig sin siste kamp for Everton i lørdagens oppgjør mot Birmingham. Spissen med hele 121 kamper og 42 mål for USA har imponert for Toffees i de ni kampene han har spilt. Nå vil både manager Moyes og Donovan forlenge låneoppholdet med hans klubb LA Galaxy, men dette kan vise seg å bli vanskelig.

Nå viser det seg at spekulasjonene om en streik blant spillerne i den amerikanske proffligaen MLS kan utsette den opprinnelig påtenkte seriestarten som var berammet til 25. mars. Dermed kan Moyes og Donovan få viljen sin.

- Lånet avsluttes offisiellt i morgen og vi kommer til å sende han tilbake. Jeg tror allikevel at det er en sjanse for at spillerene der borte går i streik, og derfor kan vi kanskje beholde han en stund til, fortalte Moyes på pressekonferansen før lørdagens bortekamp for Birmingham.

Leder for den amerikanske spillerforeningen Bob Foose bekrefter for den amerikanske pressen i dag at en streik vil bli gjennomført dersom de ikke kommer til enighet innen 25. mars.

- Alle spillere er samlet og enige at vi med dagens avtale kommer til å gå i streik. Vi kommer derfor ikke til å starte sesongen før dette har kommet på plass, sier Foose i Seattle Times.

LA Galaxys trener Bruce Arena vil ennå ikke forholde seg til om han mister sin kaptein i sesongoppkjøringen.

- Det er fortsatt ingen streik, så det er ikke noe å snakke om ennå. Landon kommer tilbake etter sin kamp på lørdag og vi fortsetter som vi alltid har gjort i en sesongoppkjøring, sier han.

Personvernpolicy