Rører på seg igjen

The Strokes er tilbake etter flere års pause. Her fra Roskildefestivalen i 2006. (Foto: Sara Johannessen/Scanpix)
The Strokes er tilbake etter flere års pause. Her fra Roskildefestivalen i 2006. (Foto: Sara Johannessen/Scanpix)

The Strokes er bekreftet til sin første amerikanske spillejobb siden 2006 – men foreløpig må det norske publikummet vente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York-gruppa The Strokes slo gjennom med et brak i 2001, med debutalbumet «Is This It» – av britiske NME nylig kåret til forrige tiårs beste plate.

Etter lanseringen av deres tredje album i 2006 har bandet ligget på is, mens både Albert Hammond Jr., Julian Casablancas og Fabrizio Moretti har gitt ut plater alene eller med andre prosjekter.

Tilbake i studio

Nå er de fem bandmedlemmene imidlertid i full gang med ny plate, som ifølge planen kommer i september. Og til sommeren legger de ut på sin første turné på fire år. Foreløpig er bare noen få datoer offentliggjort; den amerikanske festivalen Lollapalooza i august, britiske Isle of Wight og tyske Hurricane i juni.

- Vi får de største tilbudene i hele vår karrière, sier en storfornøyd Julian Casablancas til The Chicago Tribune.

- Det føles fantastisk, for jeg husker folk skrev sånt som «vi får se om de fortsatt er her om ti år» da vi begynte.

Interesse fra Hove og Øya

Hovefestivalen har forsøkt å få The Strokes til Tromøya i juni, men bookingansvarlig Toffen Gunnufsen forteller at bandet reiser hjem til USA uka før festivalen finner sted. Han har likevel tro på at det norske publikumet kan få se bandet i år.

- Sannsynligvis kommer de senere. Nå tar de forsommeren på festivaler, og så blir det sikkert klubber på høsten.

Øyafestivalens PR-sjef, Jonas Prangerød, sier bandet er ønsket om de skulle legge turnéplanene til Europa i Øya-perioden.

- Dette er selvsagt et band som appellerer voldsomt til vårt publikum. Vi har ikke noen konkret henvendelse inne, men som med veldig mange andre band følger vi med på signaler om at de beveger seg i vår retning i august.

- Hva tror du om konsertpotensialet deres i Norge?

- Det har vist seg de siste årene at det å være borte fra turnéruta noen år i mange tilfeller kan gjøre et band mer attraktivt. Men det avhenger av hva de leverer på plate, og om de har klart å appellere til nye fans i de årene det har vært litt stille. Pixies og Pavement er for eksempel band som i dag kan toppe festivalplakater, noe de ikke kunne da de ga ut sine siste skiver.

Personvernpolicy