Velger Norge

Abdisalam Ibrahim har spås en lysende karriere i Premier League. Nå lover han at han velger det norske landslaget om fremgangen fortsetter. (Foto: Scanpix)
Abdisalam Ibrahim har spås en lysende karriere i Premier League. Nå lover han at han velger det norske landslaget om fremgangen fortsetter. (Foto: Scanpix)

Talentet Abdisalam Ibrahim har allerede ligadebutert for Manchester City. 19-åringen lover at han vil velge Norge framfor Somalia når det gjelder landslagsspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midtbanespilleren blir sammenlignet med Patrick Vieira i spillestil, og er berettiget til landslagsspill for både Norge og Somalia. Premier League-proffen er ikke i tvil om hva han foretrekker.

– Jeg kommer til å velge Norge, sier Ibrahim til VG.

Stortalentet er født i Somalia, men flyttet til Norge som sjuåring.

– Det hadde vært kjempekult å få prøve seg. Jeg må bare fortsette å trene og utvikle meg, og prøve å bli fast her. Da blir målet å få plass på A-landslaget. Jeg får stå på og gjøre det bra, så får vi se, sier Ibrahim til Dagbladet.

Ligadebut mot Liverpool

Han debuterte for A-laget i FA-cupkampen mot Scunthorpe i januar og fikk sine 15 første ligaminutter som innhopper i storkampen mot Liverpool (0-0) 21. februar.

– Det har vært stort meg – en drøm som er gått i oppfyllelse, sier «Abdi», som han kalles, til VG.

Gutten som har spilt på alle aldersbestemte landslag siden U-15 er nå fast inventar på det U19, men om tilliten i Manchester City fortsetter, er det naturlig å sikte oppover.

Sunderland neste

Manchester City jager den viktige fjedreplassen som gir mesterligakvalifisering neste sesong. I helgen venter bortekamp mot Sunderland. Det er uklart om «Abdi» får spilletid i den matchen.

Både firer Tottenham og femmer City har 49 poeng, ett mer enn sekser Liverpool. Aston Villa med sine 45 poeng kan heller ikke utelukkes i kampen om den siste engelske mesterligaplassen.

Personvernpolicy