Bjørgen: – Litt komisk

Marit Bjørgen vant World Cup sprint langrenn i Drammen torsdag. Aino Kaisa Saarinen ble nummer to. Foto: Erlend Aas / Scanpix.
Marit Bjørgen vant World Cup sprint langrenn i Drammen torsdag. Aino Kaisa Saarinen ble nummer to. Foto: Erlend Aas / Scanpix.

Marit Bjørgen (29) var ikke spesielt lysten på å kommentere den dopingtatte polske løperen, men klarte ikke å holde helt kjeft heller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørgen tok sin verdenscupseier nummer 34 da hun tok en overlegen seier på torsdagens klassisksprint i Drammen.

Polske Justyna Kowalczyk uttalte seg gjentatte ganger negativt om Bjørgens bruk av astmamedisiner under OL-dagene i Canada. Det likte Bjørgen svært dårlig.

Fredag ble det kjent at polakken Cornelia Marek hadde testet positivt etter stafetten i OL. I skiathlom endte hun på 11.-plass.

B-prøven analyseres fredag.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har ikke lyst til å kommentere dette før resultatet av B-prøven blir kjent, sa Bjørgen.

Før hun tok en liten tenkepause og la til:

– Men jeg må få si at det var litt komisk at det var en løper fra Polen som ble tatt.....

– Jeg er glad for at Wada (verdens antidopingbyrå) gjør jobben sin, sa Bjørgen.

– Vi får avvente B-prøven, men generelt er det bra at de tar dem som jukser. Det er ingen vits i å prøve seg med de kontrollrutinene som finnes i dag, sa sportssjef Åge Skinstad.

Klinsj

Det ble mer polsk-norsk manngjevning i Drammen. Justyna Kowalczyk var den eneste som kunne true Bjørgen, men så falt hun i den siste svingen i finalen etter en duell med nettopp Bjørgen.

Det ga sisteplass i finalen.

De norske lederne var raskt ute og avviste at Bjørgen kunne bli disket av juryen.

Kowalczyk var ikke like klar.

– Nei, sa hun da hun passerte pressen. Hun gikk rett til juryrommet. Der fikk hun se TV-bildene, og hun erkjente raskt at det var hennes egen feil som førte til fallet.

– Bra at hun aksepterte det. Hun var sikkert forbannet, men det var hun selv som valgte å gå innerst. Det var ikke noe moro, men det var hun selv som kom ut med skia, sa Bjørgen.

Frampå

Sammenlignet med de siste sesongene har Marit Bjørgen tatt flere steg framover i sprint denne sesongen. Hun ble også OL-mester på distansen. Bjørgen har selv en logisk forklaringen på framgangen.

– Du er nødt til å være på hugget hele tiden, være frekk og frampå. Det var jeg for dårlig på før, mente hun.

Bjørgen går begge rennene i Holmenkollen til helga, både lørdagens tremil og søndagens sprint.

– Jeg gleder meg stort. Det er blitt et vanvittig bra anlegg. Jeg tror at utlendingene vil få seg en aha-opplevelse. Jeg har gjennomført tre gode løp etter OL, og er opptatt av å holde sesongen ut. Det blir spennende å se hvor mye futt det er igjen i sprinten etter lørdagens renn, sa Bjørgen.

Litt futt er det nok.

Bjørgen er fortsatt i praktslag.

Personvernpolicy