Petters Kollen-dilemma

Petter Northug i aksjon under langrenn world cup sprint i Drammen torsdag. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix.
Petter Northug i aksjon under langrenn world cup sprint i Drammen torsdag. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix.

Petter Northug (24) stiler mot sammenlagtseier i verdenscupen, men må forberede seg på en duell med sine sjefer for å få lov til å gå femmila i Holmenkollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trønderen gikk inn 2.-plassen på den klassiske sprinten i Drammen og økte ledelsen på tsjekkeren Lukas Bauer i sammenlagtcupen til 252 poeng.

Først fredag blir det avgjort om Northug går femmil lørdag i Kollen, eller om det blir skøytesprint samme sted dagen etter.

Det er uaktuelt å gå begge verdenscupløpene.

Det er ingen tvil om hva Northug selv ønsker.

– Jeg har lyst til å gå femmila. Den betyr mye for meg. Skøytefemmila i VM er mitt viktigste renn kommende sesong, og med tanke på planleggingen fram mot den er det viktig å få gått lørdagens renn, sa Northug.

Avventer

– Jeg vil gjerne gå femmila, men noen trenere ønsker heller at jeg skal gå sprinten med tanke på avslutningen i Falun helgen etter.

Northug har vært syk etter OL. Han tror ikke det vil være noen hindring for en tøff femmil.

– Nei. Det har gitt meg overskudd.

– Vi tar avgjørelsen fredag. 252 poeng ned til Bauer burde være tilstrekkelig. Bauer har sin sterke dag i Kollen lørdag, mens Petter har sin sterkeste dag i søndagens sprint, sa Skinstad og la en liten føring i den uttalelsen.

Sliten

Northug kom hjem fra OL tirsdag i forrige uke og han ble nesten umiddelbart syk etter hjemkomsten.

– Jeg var ikke utenfor husveggen før mandag. Da gikk jeg en tur på 10 minutter ut i bilen og hentet OL-bagen. Tirsdag trente jeg én økt, og onsdag to økter. I dag var jeg veldig sliten, og jeg hadde ikke ventet noe annet heller. Løpet i dag var viktig med å få i gang systemet og pusten igjen. Hadde det ikke vært for hjemmebane og publikum ville det ha blitt stopp i semifinalen.

– Etter sykdommen er det imponerende det han gjør, sa sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune.

Nese

Northug pekte nese til svensken Emil Jönsson i OL-semifinalen. Torsdag var rollene byttet om.

– Jeg vet at jeg slår ham i staking, og han vet at han slår meg i diagonal. Da er jeg ikke rask nok. Jeg hadde tapt på forhånd, mente Northug.

–252 poeng ned til Bauer. Er det nok?

– Jeg kan ikke slappe av. Det er mange poeng å hente de to kommende helgene, sa Northug om den tvekampen.

Bauer sto over torsdagens sprint. (©NTB)

Personvernpolicy