Kaos i Midt-Norge

Store mengder vann og ras har ført til stengte veier og jernbanelinjer i Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Nord- og Sør-Trøndelag ble i morgentimene torsdag rammet av et kraftig regnvær. Vannmassene har ført til at både Meråkerbanen og Nordlandsbanen er stengt, i tillegg til en rekke stengte veier.

- Det er ganske mange veier dette gjelder for, og faren for vannplaning er stor. Dette må bilførerne være obs på. Vegtrafikksentralen har nå alle sine entreprenører ute, sier Erling Brandsholt i Vegtrafikksentralen, til Adressa.no.

Har du bilder av vær-kaoset? Send de til oss her.

Mer nedbør på kvelden

- Det har lagt seg et frontsystem over hele Midt-Norge som har gitt mye nedbør. Fronten vil bevege seg sørøstover mot ettermiddagen, og regnbygene vil avta og gå over til bygevær, sier vakthavende meteorolog i Storm Weather Center, Line Wittrup, til ABC Nyheter.

Selv om regnbygene vil avta er det i ettermiddag ventet flere snø- og sluddbyger i området.

- Det verste er nok over, men utover kvelden og natten vil kald luft fra nord komme inn i området, og gi flere sludd og snøbyger, forklarer Wittrup.

De siste målingene fra Storm Weather Centre viser at det er kommet opptil 20 millimeter nedbør på enkelte steder.

- Flere av målingene viser nedbørsmengder på mellom 15 og 20 millimeter, sier Wittrup.

Nordlandsbanen stengt

I går kveld ble også Nordlandsbanen stengt på strekningen Steinkjer - Mosjøen på grunn av et ras som hadde gått mellom Trofors og Mosjøen.

- Nordlandsbanen er fortsatt stengt mellom Trofors og Mosjøen. De togene som skulle kjørt der i dag er erstattet med busser, sier pressevakt i jernbaneverket Harry Korslund til ABC Nyheter.

Raset ved Trofors er såpass omfattende at Jernbaneverket ikke vil gi noen prognoser på når linjen åpner igjen.

Hvordan blir været der du bor? Været hos ABC Nyheter

Personvernpolicy