Mot full krig i SAS

SAS som selskap står i fare for å gå dukken ifølge de norske og svenske kabinansatte. Grunnen er deres kolleger fra Danmark. (Foto: Scanpix).
SAS som selskap står i fare for å gå dukken ifølge de norske og svenske kabinansatte. Grunnen er deres kolleger fra Danmark. (Foto: Scanpix).

Norske og svenske SAS-ansatte anklager sine danske kolleger for å drive et spill som kan true hele flyselskapets eksistens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det går kommer frem i to rundskriv fra alle de norske og svenske kabin- og pilotforeningene som ble sendt ut i går, ifølge E24.

Den danske kabinforeningen, CAU, er den eneste av fagforeningene i de tre skandinaviske landene som ikke har inngått en avtale med SAS-ledelsen om kutt i sine lønns- og arbeidsbetingelser.

Uten en slik avtale med de ansatte, står den planlagte emisjonen, der SAS-ledelsen skal hente inn fem friske milliarder, i fare.

- Det er vår klare oppfatning at CAU gjennom sitt manglende bidrag tar oss alle som gisler, og setter alles arbeidsplasser i den ytterste fare, heter det i de to rundskrivene som ble sendt ut til SAS-medlemmene i går.

- Vi tror denne krisen er reell, og konsekvensene av en uteblitt emisjon er fatal, skriver de syv fagforeningene til sine medlemmer.

SAS-ledelsen varslet allerede 5. mars at forhandlingene med de ansattes foreninger var nær ved å sluttføres.

Personvernpolicy