Rooney-dobbel da United slaktet Milan

TO KAMPER - FIRE MÅL: Wayne Rooney er Champions League-sluttspillets store spiller så langt - med fire mål på to kamper mot Milan. Foto: AP

Beckham: – Han er en av de beste, for ikke å si den beste, i verden.

Champions League, åttendedelsfinaler, andre kamp:

Real Madrid (Spania) – Lyon (Frankrike) 1-1 (1-0), sammenlagt 1-2

Mål: 1-0 Cristiano Ronaldo (6), 1-1 Miralem Pjanic (75).

80.354 tilskuere.

- - -

Manchester U. (England) – Milan (Italia) 4-0 (1-0), sammenlagt 7-2

Mål: 1-0 Wayne Rooney (13), 2-0 Rooney (46), 3-0 Park Ji-sung (59), 4-0 Darren Fletcher (88).

74.595 tilskuere.

Spilt tirsdag:

Arsenal (England) – Porto (Portugal) 5-0 (sammenlagt 6-2), Fiorentina (Italia) – Bayern München (Tyskland) 3-2 (sammenlagt 4-4, Bayern videre på bortemålsregelen).

Spilles neste uke, 16/3: Chelsea – Inter (1-2), Sevilla – CSKA Moskva (1-1). 17/3: Barcelona – Stuttgart (1-1), Bordeaux – Olympiakos (1-0).

(NTB)

(ABC Nyheter): Manchester United–Milan 4–0 (7–2 sammenlagt).

To majestetiske mål av Wayne Rooney på San Siro sørget for at Milan trengte et mirakel på Old Trafford for å nå kvartfinalen i Champions League.

To majestetiske mål av Rooney på Old Trafford sørget for at Milan var mirakuløst sjansesløse.

Etter at superspissen satte inn ledermålet etter 13 minutter i kveld, bar det én vei for Italias nest siste håp i Champions League:

Mot dundrende fiasko.

Det endte 4–0, 7–2 sammenlagt, etter scoringer av Park og Fletcher.

Og mens Rooney la inn en ny aksje hos dem som skal stemme frem årets spiller i verden, og fikk Manchester United-fansen til å juble like mye som de protesterte mot Malcolm Glazer, fantes det ett lite lyspunkt for italienske fotballsupportere med sans for romantikk:

Hyllesten av David Beckham.

«Fergie, Fergie, sign him up»

Beckham startet på benken for Milan, men velkomsten på Old Trafford var en legende verdig.

Banneret som møtte ham, fortalte to ting om en betydelig del av United-fansen: De hater Glazer, de elsker Beckham.

«Welcome Home Green-And-Goldenballs».

Fra blodfansen på Stretford End lød det, riktignok med en klype salt: «Fergie, Fergie, sign him up».

Og da Beckham kom inn som innbytter etter 65 minutter, fikk han stående og stormende jubel.

– Jeg er selvsagt skuffet i kveld, men det var spesielt å komme tilbake. Mottagelsen var utrolig. Jeg må si takk, sier Beckham etter kampen, før han får spørsmål om tårene meldte sin ankomst.

– Jeg vet ikke, men det er godt å være tilbake, det var utrolig.

Rooneys første – som morfin

Milan var nær ved å tenne håpet etter åtte minutters spill, da Ronaldinho headet like utenfor.

Nesten like mye som italienerne måtte score, måtte de unngå tidlig baklengsmål.

Men med forsvarslimet Alessandro Nesta ute – og med hele Englands scoringspiraja, Wayne Rooney, som sterk, opprivende og allment livsfarlig motstander – gikk det ikke mer enn 13 minutter før det sprakk.

Det er blitt en vane for Rooney å score med hodet. Hadde Nesta spilt, ville det blitt verre i kveld.

Men da den mellomstore giganten først fikk gå opp alene, etter et perfekt innlegg fra Gary Neville, var hodestøtet av ypperste klasse.

Scoringen var som morfin for kampen, som en overdose for spenningen. United hadde alt de trengte og vel så det – og viste det ved å senke seg, vente på mulighetene – mens Milan manglet tempoet, evnen til å reise seg.

30 mål denne sesongen

Men da United satte opp tempoet igjen etter pause, fikk de en ny leksjon i hurtig fotball. For legender som Franco Baresi, Paolo Maldini og Alessandro Costacurta må det ha føltes selsomt å bevitne forsvarsspillet til gjestene, verdensledende i deres storhetstid i nærmere to tiår.

Før minuttet var spilt av annen omgang, sprakk det opp igjen. Men det krevdes en øyeblikks Nani-briljans. Portugiseren slo en fantastisk utsidepasning, skrudd rundt Mathieu Flamini, og fant Rooney alene foran mål. Og Rooney scoret det enkleste av sine fire på to kamper mot Milan.

Nå er han oppe i 30 totalt denne sesongen.

– Han er en av de beste i verden, for ikke å si den beste, sammen med Leo Messi og Cristiano Ronaldo, sier David Beckham og får medhold av Sir Alex Ferguson.

– Jeg er fornøyd med at han nådde 30-metersmerket. Han var sensasjonell igjen i kveld, skryter United-bossen.

Ydmykelsen

Om Nanis prestasjon var det mest signifikante ved 2–0, var en ny forsvarsglipp mest påfallende ved 3–0. Det kom etter 59 minutter, ved duracell-Park, som hadde brukt kvelden på å nøytralisere Andrea Pirlo. Paul Scholes stakk koreaneren igjennom, fri og frank, og Park satte ballen i det lengste hjørnet.

Som om det ikke var ydmykende nok, satte en umarkert Darren Fletcher punktum med 4–0 rett før slutt.

Mens Manchester United og Arsenal har brukt uken til å manifestere Premier Leagues lederrolle i Europa, hva angår bredde, blir Milan den tredje Serie A-representanten som ryker ut av den gjeveste klubbturneringen.