Flytid Oslo-Alta: 41 timer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble en lang reise for passasjerene som endelig landet i Alta onsdag morgen, 41 timer etter at de tok av fra Gardermoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alta (NTB): Det så lovende ut mandag kveld da SAS-flyet nærmet seg Alta, men så ble det liggende og sirkle. På grunn av kraftig snøvær i Tromsø, ble svenske Kiruna valgt som alternativ flyplass, skriver nordlys.no.

– Vi forsto det slik at de skulle prøve litt senere på kvelden, dersom været lettet. Men det gikk ikke, og etter at det ble klart at de ikke fantes hotell i Kiruna nok til samtlige om bord, fløy vi til Bodø, forteller Gunn Elin Iversen, som var på vei hjem til Alta.

I Bodø ble det en natt på hotell før det ble gjort et nytt forsøk på å fly nordover tirsdag ettermiddag. Igjen måtte flyet gjøre vendereise ved Alta, og igjen bar det til Kiruna. Senere på kvelden kom passasjerene til Tromsø og var dermed et viktig skritt nærmere målet.

For dem som fortsatt var med på turen, bar det videre med propellfly fra Widerøe onsdag morgen. Da passasjerene endelig fikk finnmarksjord under føttene, hadde de brukt 41 timer fra Oslo.

– Vi ble nesten som en liten gjeng som reiste sammen, ler Gunn Elin Iversen når hun endelig har kommet hjem.