Romøren ser framover

Bjørn Einar Romøren har alt hoppet i nye Holmenkollen. Et hopp som det ble mye bråk rundt. Onsdag skrev han en sponsoravtale med Proffice. (Foto: Heiko Junge / Scanpix)
Bjørn Einar Romøren har alt hoppet i nye Holmenkollen. Et hopp som det ble mye bråk rundt. Onsdag skrev han en sponsoravtale med Proffice. (Foto: Heiko Junge / Scanpix)

Bjørn Einar Romøren har lagt siste ukes negative hendelser bak seg. Nå satser en offensiv hopper mot skiflygings-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter bråket rundt testhoppingen i Holmenkollen, fikk Romøren en opptur da han skrev under en personlig sponsorkontrakt med Proffice ved Per Bergerud onsdag.

– Avtalen gir meg en god trygghet på at jeg kan satse videre, og det kan være starten på et godt samarbeid slik at jeg kan komme enda bedre tilbake til VM her neste år, sier Bjørn Einar Romøren til NTB.

– Når det gjelder skiflygings-VM i neste uke, så har det fått meg til å tenke på at det er kort tid igjen dit. Jeg har brukt mye negativ energi den siste uken og har måttet snu dette til noe positivt. Derfor tror jeg ikke at det skal påvirke VM noe særlig. Jeg har kommet meg ovenpå igjen og er veldig klar på hvordan jeg skal jobbe framover med dette topplokket, forteller Romøren.

Lyst til å gjøre det bra

– Hvordan ser du på de nærmeste konkurransene i Lillehammer og Holmenkollen?

– Jeg har stått over et par renn og har lyst til prestere slik at jeg kan gjøre det bra sammenlagt og dermed være forhåndskvalifisert til skiflygings-VM. Det skal bli godt å konkurrere igjen og jobbe skikkelig, slik at man er veldig klar for VM, sier den 28 år gamle hoslehopperen.

– Hvordan tror du det blir å hoppe i Kollen etter det som skjedde i forrige uke?

– Holmenkollen er alltid spesielt for meg, og kanskje litt mer spesiell denne gangen. Jeg håper å bli mottatt positivt, men skulle det komme en pipekonsert vil jeg ta det som en straff fra publikummet. Men jeg håper at de dermed også kan tenke framover, for jeg har som et stort mål å prestere på hjemmebane neste år.

Prestasjonsbasert

Den nye sponsorkontrakten er en prestasjonsbasert avtale. Og de impliserte mente at timingen kunne vært litt bedre etter at Bjørn Einar Romøren hoppet som førstemann utfor nye Holmenkollen forrige tirsdag.

– Vi kunne ikke presentert denne under OL, og etter nedslaget forrige tirsdag, så ble måtte det bli nå. Jeg avviser at prøvehoppet var et PR-stunt fra vår side, sier Romørens rådgiver Rune Brynhildsen.

– Hendelsen som skjedde forrige tirsdag, har ingenting betydning for avtalen. Jeg synes at det var en feil handling, men de ansvarlige har beklaget det og tatt konsekvensen av kritikken, sier Per Bergerud.

Proffice vil være mentor og støttespillet i resten av Romørens karriere og til han kommer over til arbeidslivet. (©NTB)

Personvernpolicy