Gratis-bordellene åpner 17. mai

Frank Horn Hartvedt opplyser at Fripolitisk Bevegelse vil åpne gratisbordellene på selveste nasjonaldagen.(Foto: Fripolitisk Bevegelse)
Frank Horn Hartvedt opplyser at Fripolitisk Bevegelse vil åpne gratisbordellene på selveste nasjonaldagen.(Foto: Fripolitisk Bevegelse)

Fripolitisk Bevegelse fastsatte i dag tidspunktet for åpningen av gratisbordellene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 17. mai i år vil Fripolitisk Bevegelse åpne gratisbordellene i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand.

- At vi velger å legge fellesåpningen til Norges nasjonaldag er en bevisst handling. Fripolitisk Bevegelse vil markere starten på en verdipolitisk kamp for langt større personlig frihet på en rekke områder i Norge, opplyser leder for Fripolitisk Bevegelse, Frank Horn Hartvedt, i en pressemelding.

- Vi vet at dette vil føre til mye bråk, men vi vil ikke gå av veien for dette når vi nå skal få frem det fripolitiske budskapet, sier Horn Hartvedt.

60 kvinner og 30 menn

Det er i alt 60 kvinner og 30 menn som har meldt seg frivillige til å jobbe på gratisbordellene.

- Det er utgangspunktet vårt, så får vi se hva det blir til etter hvert, sier Frank Horn Hartvedt til ABC Nyheter.

Les også: «Gud vil straffe dere med døden»

Han sier de har blitt møtt med mye positivitet og har også en økning i antall medlemmer etter at nyheten om gratisbordellene ble kjent.

- Mange er åpne for individualisme og den ytterste form for liberalisme, sier Horn Hartvedt, som håper at fokuset etter hvert vil bli flyttet til de andre områdene som de jobber for full liberalisering av.

- Rikt sexliv for å være lykkelig

Gratis-bordellet er en politisk «statement» og er et av mange prosjekter i Fripolitisk Bevegelse som har til hensikt å sette fokus på de fripolitiske verdiene og personlig frihet for å oppnå maksimal trivsel, opplyser Horn Hartvedt.

- Mange har behov for et et rikt sexliv for å være lykkelig, og med et gratisbordell-tilbud vil dette kunne tilfredsstilles for dem som ønsker det, sier Horn Hartvedt.

Bordellene skal være rettet mot både kvinner og menn, og skal etter planen åpne i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Rammes ikke av hallikparagrafen

Loven definerer prostitusjon som seksuelle tjenester mot betaling. Siden tanken er at de som jobber på bordellene skal gjøre det av egen fri vilje, vil ikke dette rammes av hallikparagrafen.

– Det er forbudt å selge sex i Norge. Men dette skal være gratis. Dermed er det lovlig, sa Horn Hartvedt til Bergensavisen i februar.

- Uønsket

Helsebyråd Christine Meyer i Bergen har tidligere stilt seg sterkt tvilende til at planene ville bli noe av. Hun har følgende å si til at Fripolitisk Bevegelse i dag offentliggjorde åpningsdagen for bordellene:

- Jeg har ikke noe mer å si utenom det jeg har sagt tidligere - at dette ikke er ønsket fra byrådets side, sier Meyer til ABC Nyheter.

Hun sier man likevel ikke juridisk sett kan stanse gratisbordellene.

- Hvis de klarer det uten noen form for vederlag - som jeg setter et spørsmålstegn ved - så kan man ikke det, sier Meyer.

Hun sier at byrådet kommer til å følge saken nøye, og at de kommer til å be politiet om å gjøre det samme.

Helse- og eldrebyråd Sylvi Listhaug i Oslo kommune sier til ABC Nyheter hun ikke har nok kjennskap til saken nå, og at hun vil se nærmere på saken før hun kommenterer den.


Personvernpolicy