Her er programlederne

Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken og sanger, låtskriver og forfatter Haddy N'jie skal lede den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix. Foto: NRK.
Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken og sanger, låtskriver og forfatter Haddy N'jie skal lede den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix. Foto: NRK.

Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken og Haddy N'jie skal lede den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Den 29. mai vil flere hundre millioner Tv-seere verden over kunne se Haddy N'jie, Erik Solbakken og Nadia Hasnaoui lede den direktesendte MGP-finalen i Telenor Arena.

Programlederne ble offentliggjort på en pressekonferanse klokken 15 i dag.

– Jeg kjenner meg som en brusflaske som bobler over. Endelig kan jeg fortelle om dette, sa Hasnaoui da hun ble presentert som den første av tre programledere onsdag.

Hasnaoui skal ha ansvaret for avstemningen, mens N’jie og Solbakken skal ha ansvaret for selve avviklingen av showet.

Hasnaoui har vært programleder for en rekke programmer i flere TV-kanaler, Solbakken er mest kjent fra NRKs barne-TV, mens N’jie er kjent både som sanger og forfatter.

Godt fornøyde

De tre programlederne var selvsagt godt fornøyde med valget.

- Vi liker veldig godt at vi skal være verstskap for den kuleste festen i Europa i mai, fortalte Hasnaoui.

– Jeg måtte tenke meg litt om før jeg sa ja, men det er klart at jeg måtte være med på dette, vi føler oss både trygge og glade. Det er en «once in a lifetime» opplevelse, sa Haddy N'jie.

30 år gamle N'jie ledet høsten 2009 NRK TV-aksjonen sammen med Dan Børge Akerø. Tidligere har hun også vært programleder i NRKs Midt i Smørøyet.

I boken «Hvem er Hvem?» er hun nevnt som en av landets ti mest innflytelsesrike mennesker med minoritetsbakgrunn.

– Dette er to sterke kvinner som kan passe på meg, sa Solbakken under pressekonferansen.

Erik Solbakken har jobbet i NRK siden 2005 og er et kjent ansikt fra diverse barneprogrammer.

Siden høsten 2009 er han programleder for programmet Utfordringen og Krem Nasjonal på NRK Super.

Gledessprederen fra Krem Nasjonal synes også det er godt å endelig kunne avsløre at han virkelig har fått vårens kremjobb.

– Hittil har dette vært som en slags hemmelig leirskole, sier han om møtene de tre har hatt, hvor de blant annet har sett opptak av tidligere Eurosong-finaler.

– Vi er helt sikre på at vi har kommet i mål med riktige folk, sa NRK under pressekonferansen.

Sist gang Norge var vertsland for den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix, i 1996, var Morten Harket og Ingvild Bryn programledere.

I 1986 hadde Åse Kleveland oppdraget alene.

Stor spenning

Det har vært knyttet stor spenning til hvem som skulle lede den internasjonale finalen, og mange forslag har kommet inn til hvem NRK burde velge til å lede det populære showet.

Blant forslagene som kom inn har vært Marte Stokstad, Ingerid Stenvold og Jon Almaas. Også Stian Barsnes Simonsen, Nadia Hasnaoui, Fredrik Skavlan, Sissel Kyrkjebø, Espen Lind og Benedicte Adrian har vært trukket fram.

Totalt skal 39 land i aksjon i den 55. finalen i Eurovision Song Contest.

Billettene revet vekk

Eurovision Song Contest er Europas største fjernsynssendte underholdningsshow. Over 50 land kringkaster de tre sendingene fra Oslo, og finalen i fjor hadde 124 millioner seere.

At interessen for den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen er enorm, ble bevist da billettene ble lagt ut for salg. Det tok bare 20 minutter å selge de rundt 8.000 finalebillettene som tilbys på det åpne marked, melder NTB.

I alt er det plass til 18.000 publikummere i Telenor Arena i Bærum, der deltakerlandenes fanklubber er tilgodesett med 1.800 billetter.


Hva synes du om valget av programledere? Skriv inn kommentar under.

Personvernpolicy