Rafa kritiserer innstillingen etter skrelltapet

NOK ET TAP: Fernando Torres og Liverpool gikk i kveld på sitt første tap mot Wigan noensinne. Og sitt syvende bortetap totalt denne sesongen. Foto: Reuters
NOK ET TAP: Fernando Torres og Liverpool gikk i kveld på sitt første tap mot Wigan noensinne. Og sitt syvende bortetap totalt denne sesongen. Foto: Reuters

– Vi må vise mer karakterstyrke hvis vi skal ende i topp fire.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Wigan–Liverpool 1–0.

Hvis Liverpool misser fjerdeplassen i årets Premier League, vil det være katastrofalt – det vil koste klubben like mange Champions League-millioner som store sportslige øyeblikk.

Men hvis problemene på bortebane fortsetter, er det nettopp den hverdagen Anfield-giganten må innstille seg på.

I kveld ble Hugo Rodallegas scoring i første omgang for mye for stjernegalleriet.

Det endte i en ny bortemisère, lagets syvende tap på fremmed gress.

Og det første tapet mot Wigan noensinne.

– Vi må vise mer karakterstyrke hvis vi skal ende i topp fire, sier Rafa Benítez.

– For mye gikk galt

Manageren hadde alle sine beste offensive spillere tilgjengelig for første gang siden romjulen – inkludert Glen Johnson, som gjorde comeback som innbytter i annen omgang – og plasserte Steven Gerrard i en dypere midtbanerolle enn vanlig.

Det gjorde Fernando Torres sørgelig ensom på topp, og selv om spanjolen var en trussel alene, blant annet med en volley i stolpen etter åtte minutter, manglet han gift i avslutningene.

Og Liverpool ble omtrent like sterile som vanlig på utebane.

– Det var for mye som var galt. Kanskje trenger Fernando flere kamper på å spille seg i toppform, men laget må også gi ham bedre støtte, sier Rafa Benítez til ESPN.

Benítez: Problemet – innstillingen

Noen vil mene at Benítez kunne justert problemet ved å bruke Gerrard som hengende spiss og gitt Alberto Aquilani sjansen på midtbanen, men 200-millionersmannen startet på benken også i kveld.

Manageren var tidligere i dag ute med nye lovnader om at Aquilani vil få flere sjanser når han mener italieneren er klar.

Etter kampen hevder han at problemet satt i spillernes hoder, snarere enn i hans egen kampstrategi.

– Spesielt i første omgang viste vi for dårlig innstilling. De tok ledelsen, og så jobbet de hardt. Vi jobbet også hardt, men uten spillintelligens, sier Benítez.

Gavepakken til konkurrentene

Kampens eneste scoring kom etter 35 minutter, etter en hårreisende feilpasning av Dirk Kuyt. Emmerson Boyce takket, bukket og slo et glimrende innlegg til Hugo Rodallega, som satte inn sitt åttende ligamål for sesongen.

Liverpool har ikke scoret et bortemål siden 1–1-kampen mot Stoke 16. januar. Selv om de aldri imponerte i kveld, hadde i alle fall Torres nok sjanser til at trenden burde blitt brutt.

Men også Wigan var farlige, på toppen av et godt forsvarsspill – og de tre nøkkelpoengene de til slutt sikret seg, og som fører dem opp av den verste bunnstriden, var fortjente.

Det innrømmet også Rafa Benítez.

Etter å ha vunnet seks av sine ti foregående kamper misbrukte rødtrøyene muligheten til å klatre til fjerdeplass – og forærte Tottenham, Manchester City og Aston Villa en gavepakke.

Hvis City vinner sine to hengekamper, er de syv poeng foran.

Personvernpolicy