Norge beholder 2,5 millioner vaksinedoser

Norske helsemyndigheter beholder inntil videre 2,5 millioner doser av vaksinen mot svineinfluensa med tanke på senere bruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene anbefaler fortsatt allmenn vaksinasjon mot influensaen. Dette er i tråd med anbefalingen fra Det europeiske smittevernbyrået (ECDC).

Byrået ber medlemslandene fortsette å tilby vaksine til de samme gruppene som hittil er anbefalt å ta vaksinen. ECDC mener pandemien vil fortsette gjennom 2010 og at den kan blusse opp igjen til neste influensasesong.

I Norge er 29 personer døde etter svineinfluensaen, mens 174 har vært innlagt på intensivavdeling. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skal samordne en bred gjennomgang av håndteringen av pandemien.

I tillegg er 7 millioner kroner satt av til å overvåke kvinner som var gravide under pandemien og deres barn.

– Hensikten er å finne ut hvorfor gravide ble spesielt syke av pandemiviruset og hvilke konsekvenser dette kan ha medført for barnet, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) i en .

Norge har inngått avtale med vaksineprodusenten GSK om å avbestille 2,82 millioner vaksinedoser. Strøm-Erichsen sier det kan bli aktuelt å gi bort flere vaksiner. Dette skal vurderes innen høsten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus