Skolen holdt minnestund for niåringene

Det ble flagget på halv stang ved Dalabrekka barneskole i Kristiansund mandag. To av skolens elever omkom i en drukningsulykke søndag. Foto: Bjørn Ove Angvik / Scanpix
Det ble flagget på halv stang ved Dalabrekka barneskole i Kristiansund mandag. To av skolens elever omkom i en drukningsulykke søndag. Foto: Bjørn Ove Angvik / Scanpix

Elever og lærere ved Dalabrekka barneskole var tydelig merket av tragedien da de mandag holdt en minnestund over de to ni år gamle elevene som mistet livet søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mona Holsæter Fjelnset og Nicoline Brattøy Løvik mistet livet i lek på svabergene ved Karihola i Kristiansund.

Les også: Tente lys for jentene

Jentene døde etter at de falt i sjøen

Ifølge hadde en turgåer advart jentene mot å leke på de glatte svabergene.

Kraftige bølger skyllet inn fra storhavet, og plutselig ble to av tre jenter feid på havet. Den tredje jenta ble hjelpeløst vitne til at tvillingsøsteren hennes og den andre venninnen ble tatt av havet.

Minnestund

På de tre jentenes skole, Dalabrekka barneskole, var det ingen undervisning mandag.

Lærerne ble møtt av kommunens kriseteam da de kom på jobb. De fikk hjelp med sin egen sorg, og hjelp til å forberede møtet med elever og andre som søkte til skolen mandag.

På formiddagen ble det holdt en minnestund med elever, lærere, ansatte og mange foreldre til stede. Rektor Paul Søvik og prost Sverre Jansen snakket om det tragiske som har skjedd.

Paul Søvik sier til NTB at det hele bare er ufattelig trist. Han beskriver elevene og de ansatte ved skolen som dypt preget av det som har skjedd.

Samtaler

Etter minnestunden gikk noen av elevene hjem sammen med sine foreldrene. De fleste andre ble igjen på skolen, for å snakke med lærerne og folk fra kommunen.

Representanter fra kommunens kriseteam, helse- og sosialavdeling og PP-tjenesten var blant dem som var til stede.

– Noen snakker med voksne, noen tegner og noen snakker med hverandre. I morgen åpner skolen til vanlig tid, men det blir ingen vanlig uke vi har foran oss, sier rektor Paul Søvik.

Åpen kirke

Kirkelandet kirke skulle være åpen fra klokken 12 mandag, men allerede tidlig på morgenen ble dørene åpnet og lys tent inne i kirken.

Sogneprest Torbjørn Brøske sier til NTB at hele Kristiansund er preget av den tragiske hendelsen.

– Det er åpenbart at hele byen er rystet over den forferdelige ulykken. Det har gjort et voldsomt inntrykk at små barn er revet bort i uskyldig lek, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus