Stoltenberg: Kvinnekampen fortsetter

Stoltenberg: Kvinnekampen fortsetter
Stoltenberg: Kvinnekampen fortsetter

Det er mye som gjenstår før Norge blir et likestilt land, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vold i nære relasjoner rammer kvinner i langt større grad enn menn. Fortsatt bruker kvinner dobbelt så mye tid på husarbeid enn menn. Og selv om vi har oppnådd målet om 40 prosents kvinnerepresentasjon i ASA-styrene, er det fremdeles slik at de aller fleste næringslivsledere er menn, sier Stoltenberg.

Han brukte deler av kvinnedagen til å tale under en kvinnepolitisk konferanse i regi av Arbeiderpartiet.

– Det er spesielt mye som gjenstår utenfor våre grenser. Omfattende aborter av jentebabyer i enkelte land, viser at gutter verdsettes høyere. Et eller annet sted i verden dør en kvinne i barsel hvert eneste minutt. Av FNs åtte tusenårsmål er det bare når det gjelder mødrehelse at vi ikke ser noen framgang, sier Stoltenberg.

Han mener satsing på arbeid og utdanning er det viktigste grepet norske politikere kan ta for å fremme likestilling, i særdeleshet i enkelte minoritetsmiljøer.

– At det nå er flere kvinner enn menn som tar høyere utdanning i Norge, viser at det går framover med likestillingen. Men fortsatt er det slik at kvinner jevnt over tjener dårligere enn menn, sier Stoltenberg. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus