Irak: – Godt valg for Malikis parti

To irakiske kvinner har utført sin borgerplikt og stemt i valget. Foto: Hadi Mizban/ AP.
To irakiske kvinner har utført sin borgerplikt og stemt i valget. Foto: Hadi Mizban/ AP.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Nuri al-Malikis parti har gjort et godt valg i Irak, sier valgtjenestemenn til nyhetsbyrået AFP. Men det er uklart hvordan valget endte i hovedstaden Bagdad, som blir avgjørende for utfallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Malikis sjiamuslimske parti Dawa lå ifølge prognoser mandag morgen best an i de ni sjiadominerte provinsene i det sørlige Irak. I de sunniarabiske områdene så derimot den tidligere statsministeren Iyad Allawis ikkereligiøse parti Iraqiya ut til å ha tatt ledelsen.

Den sentrale valgkommisjonen advarte alle de fire store partiene som deltok i søndagens valg mot å ta seieren på forhånd. – Det foreligger ennå ingen egentlige resultater, sa kommisjonens sjef Farradsh al-Haidari.

– Trolig vil vi ikke få se noen enkelt seierherre i dette valget. Dermed kan det gå mot en nasjonal samlingsregjering, mente den sjiamuslimske visepresidenten Adel Abdul Mahdi ifølge nyhetsbyrået DPA.

I de fleste delene av Irak møtte rundt halvparten av velgerne fram ved urnene, noe som regnes som en høy oppslutning under forholdene som hersker i Irak. Minst 38 mennesker ble drept i ulike voldsaksjoner under valgavviklingen. (©NTB)