Viking styrket før seriestart

Rune Almenning Jarstein (t.v.)flytter fra Trondheim til Stavanger. Nå skal han spille fotball for Åge Hareide og Viking. (Foto: Scanpix).
Rune Almenning Jarstein (t.v.)flytter fra Trondheim til Stavanger. Nå skal han spille fotball for Åge Hareide og Viking. (Foto: Scanpix).

Keeper Jarstein allerede på plass og i juli kommer Erik Nevland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rune Almenning Jarsteins lenge annonserte overgang til Viking ble endelig bekreftet mandag.

Men han forlater RBK ikke helt uten problemer.

– Jeg har vært i klubben i to år og har fått mange venner i klubben og i byen. Så det er litt trist, sier Jarstein til rbk.no.

– Når det er sagt er jeg veldig glad for å få sjansen til å spille for Viking. Det er en stor klubb som jeg tror kan kjempe i toppen. Samtidig er det viktig for meg å få spilletid i en alder av 25 år, sier Jarstein.

En tilværelse på RBK-benken var lite aktuelt for landslagskeeperen. Rosenborg hentet i høst den svenske målvakten Daniel Öhrlund fra AIK.

Jarstein hevet seg sist sesong etter en svak 2008-sesong, men ikke nok til at han var noe klart førstevalg i RBK etter at Örlund ble hentet til trønderklubben.

Henter FFK-keeper

Ny keeperreserve i Rosenborg blir Erik Mellevold Bråthen, som hentes inn fra Fredrikstad.

22-åringen skal gjennom legesjekk i Trondheim onsdag.

– Bråthen er en ung, spennende keeper som har alle forutsetninger til å lykkes i Rosenborg. Han har ikke så mye erfaring, men et stort potensial, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Nevland kommer i juli

I tillegg til at Rune Almenning Jarstein blir Viking-spiller er det også klart at Fulhams Erik Nevland returnerer til oljebyen.

Men stavangerfolket må smøre seg med tålmodighet før de kan se Nevland ikle seg den mørkeblå trøya igjen.

– Vi er blitt enig med Nevland om en avtale som gjelder fra 1. juli og i to og et halvt år. Det er vi ekstremt godt fornøyd med. Nevland er en spiller som vil forsterke laget vårt, sier Østenstad til aftenbladet.no.

Også Nevland er fornøyd med å ha signert for Eliteserielaget.

- Jeg gleder meg til å bidra igjen, sier Nevland til avisens nettutgave.

Ifølge regelverket kan ikke Nevland spille for Viking før 1. august.

- Det er ikke aktuelt å forlate Fulham i dette vinduet, jeg har lyst til å fullføre sesongen med dem, sier spissen som opplever suksess i engelske Premier League denne sesongen

- Jeg har tenkt på dette siden jul, men bestemte meg ikke før i slutten av sist uke. Det er en totalvurdering som gjør at jeg valgte Viking, jeg har lyst til å bidra mens jeg ennå har noen gode år igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus