300 drept i massakre

Innbyggere flytter fra den utbrente landsbyen der massakren fant sted. Foto: Scanpix
Innbyggere flytter fra den utbrente landsbyen der massakren fant sted. Foto: Scanpix

Nigerias president har satt hæren inn i jakten på gjerningsmennene som angrep flere landsbyer og drepte minst 300 av innbyggerne der.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyenvitner forteller at landsbyen Dogo Nahawa ble angrepet av omstreifende gjetere fra folkegruppen fulani natt til søndag.

Noen av de overlevende har fortalt at de ble angrepet midt på natten, og at angriperne først skjøt opp i luften, og deretter hogget folk ned med macheter i det de kom løpende ut av husene sine for å finne ut hva som skjedde.

Tre landsbyer angrepet

En medarbeider av Reuters som kom til landsbyen senere på dagen, telte over 120 lik som lå på bakken.

Ifølge Røde Kors ble minst to andre landsbyer i nærheten også angrepet. Lokalmyndighetene i delstaten Plateau sier minst 300 mennesker, deriblant mange kvinner og barn, er blant de drepte.

Årsaken til angrepet er ikke kjent, men det er vanlig med konflikter mellom fastboende landsbyboere som lever av å dyrke jorda, og omstreifende nomader som lever av buskapen sin, både i Nigeria og i flere andre afrikanske land.

Kamp om ressurser

Landsbyboerne som ble angrepet er kristne, mens fulanifolket er muslimer. Men myndighetene i Nigeria tror ikke religionskonflikt er årsaken til tragedien, heller kamp om ressurser.

Tørke og økende urbanisering gjør at konkurransen om de stadig færre områdene som brukes til dyrket mark og til beitemark, er hard. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus