Tak falt ned i svømmebasseng

Taket falt søndag ned over et svømmebasseng på Hatlestad i Kvinnherad i Hardanger. Mandag skulle rundt 40 elever hatt svømmeundervisning i hallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.40.

– Taket falt ned i bassenget. Vi har ingen indikasjoner på at det var folk i bygningen da dette skjedde, sier operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde heldigvis på en søndag da svømmehallen var tom. Mandag skulle rundt 40 elever hatt svømmeundervisning i hallen.

– Det er veldig ekkelt, ikke noe kjekt å tenke på, sier rådgiver Lilli Britt Urheim Haavik ved Hatlestrand skole til TV 2.

Tung snø

Årsaken til ulykken er sannsynligvis tung, våt snø som lå på taket til bygningen. Da også skolen er dekket med tung snø, er det bestemt at elevene holdes hjemme mandag.

– Taket raste ned over skolens svømmebasseng, og skolebyggene er integrert slik at de henger sammen. Det betyr at det må foretas en grundig undersøkelse før elevene kan komme tilbake, sier operasjonsleder Terje Hilland til VG Nett.

Lagerhall i Florø

Også i Florø har den tunge, våte snøen skapt problemer. Taket på en lagerhall leid av Statoil Norge kollapset i 13-tiden søndag ettermiddag. Heller ikke her var det folk til stede da stålbjelkene som holdt hallen oppe kollapset, skriver Firdaposten.

Søndag ettermiddag stengte politiet området som til sammen inneholder fire lignende haller.

Advarer

Allerede i februar gikk SINTEF Byggforsk ut og advarte mot de enorme kreftene som er i sving, når hustak dekkes med snø.

Et stort antall av bygningene i landet oppfyller ikke kravene som stilles til sikkerhet for nye bygg. Når våren nå nærmer seg og snøen blir tung, er det spesielt viktig å følge med.

– Når dører og vinduer går tregt, eller du kan se nedbøyninger eller andre endringer i huset, kan det være et varsel om at belastningen er betydelig. Noen ganger vil du også kunne høre knirk og smell i konstruksjonen. Da kan det være fare på ferde, sier forskningsleder Vivian Meløysund ved SINTEF Byggforsk.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus