Fra -29,5 til +1,2 i løpet av ett døgn

Fra -29,5 til +1,2 i løpet av ett døgn
Fra -29,5 til +1,2 i løpet av ett døgn

Inntar våren Trøndelag? Over 30 grader varmere i Namsskogan i dag enn i går.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langtidsvarsel 11. - 14. mars

- Østafjells: Bris omkring vest. Stort sett pent vær. Uendrede temperaturforhold, senere litt kaldere.

- Vestlandet sør for Stad og fjellet i Sør-Norge: Først i perioden vestlig bris, av og til kuling i fjellet. Regn, snø i indre og høyereliggende områder. Uendret temperatur. Senere nordvestlig bris, av og til kuling på kysten og i fjellet. Snøbyger, lite nedbør i sør. Kaldere.

- Møre og Romsdal og Trøndelag: Først i perioden vestlig kuling på kysten. Regn, snø i indre og høyereliggende områder. Uendret temperatur. Etter hvert nordvestlig bris, av og til kuling på kysten. Overgang til snøbyger. Kaldere.

- Nord-Norge: Vind for det meste fra nordvest, av og til kuling på kysten. I slutten av perioden til dels kuling av skiftende retning i Troms og Finnmark. Snøbyger, mest i ytre strøk. Kaldere i sør, ellers uendret.

- Spitsbergen: Vind omkring nord, kuling utsatte steder. Snøbyger i nordlige og østlige områder, ellers oppholdsvær. Uendret eller litt stigende temperatur.

(Kilde: NTB)

Over store deler av landet har sola for alvor begynt å titte frem og man trenger kanskje ikke lenger ullundertøyet når man skal gå en tur på butikken. Men få stedet har vel opplevd samme temperatursvingningen som Midt-Norge har gjort det siste døgnet.

I Namsskogan i Nord-Trøndelag lørdag viste nemlig graderstokken hutrende -29,5 grader mellom klokken syv og åtte på morgenkvisten. Men kommunens rundt 900 beboere fikk derimot en litt bedre nyhet søndag morgen. Da hadde temperaturen steget til 1,2 plussgrader, noe som betyr en temperaturøkning på 30,7 grader. Dette melder Adresseavisen som har hentet tallene fra Meteorologisk Institutt.

Snåsa, som også er i Nord-Trøndelag, fikk noenlunde oppleve samme temperaturforskjell.

Ikke rydd vekk vinterjakka

Men også i Sør-Trøndelag har temperaturen steget kraftig. I indre del av fylket, på Røros, ble det målt -32,8 grader i går morges. I dag derimot var det bare -5,8 i tettstedet.

I Trondheim ble det 16 grader varmere: Temperaturen ble målt til -12,9 lørdag, mens den var +3,1 søndag morgen.

- Det er kommet inn mer mildluft og det er lite skyer og lite vind. Dette blir det store temperaturforskjeller av, sier meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen i Meteorologisk Institutt til ABC Nyheter.

- Det er først og fremst Trøndelag som har de store endringene på samme tidspunkt, men temperaturen varierer også en del Østafjells fra natt til dag.

Men trønderne kan ikke vente at plussgradene vil bli noe de kan forholde seg til utover uka.

- Allerede fra mandag av venter vi lavere temperaturer, melder Hansen som også regner med at det vil bli varierende vær utover uka, selv om disse varslene ikke er ferdig da ABC Nyheter ringer.

- Det ser relativt brukbart ut for Østlandet sin del.

Sjekk været for der du bor her


Vis større kart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus