Skadet Fàbregas tangerte rekord

SCORET OG BLE SKADET: Cesc Fàbregas scoret sitt 14. ligamål for sesongen, men måtte ut med skade like etter, da Arsenal slo Burnley 3-1. Foto: AP
SCORET OG BLE SKADET: Cesc Fàbregas scoret sitt 14. ligamål for sesongen, men måtte ut med skade like etter, da Arsenal slo Burnley 3-1. Foto: AP

Mens Walcott svarte kritikerne med avgjørende scoring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Arsenal–Burnley 3–1.

Arsenal er à poeng med Chelsea i toppen av Premier League, med én kamp mer spilt, etter å ha høvlet over Burnley i dag.

Det har de først og fremst Theo Walcott å takke for.

På en dag hvor laget gjorde et verdensrekordforsøk i sjansesløseri, anført av Nicklas Bendtner, svarte vingen på den siste tidens kritikk med et avgjørende mål kvarteret etter pause.

Først da Andrej Arsjavin la på til 3–1 på overtid, kunne The Gunners slippe ned skuldrene.

Fàbregas tvilsom mot Porto

Arsenal-fansen blir imidlertid sittende på nåler. For målscorer Cesc Fàbregas måtte ut med skade noen minutter før pause.

Kapteinen slet med kneproblemer i opptakten til kampen, men årsaken til at han gikk av, var en hamstringskade.

Det er usikkert om han kan spille tirsdagens Champions League-retur mot Porto, hvor Arsenal må ta igjen 1–2.

– Jeg vet ikke hvor dypt det stikker, vi kan bedømme det bedre i morgen, men han er tvilsom, sier manager Arsène Wenger til Sky Sports.

Vakkert rekordmål

Porto-kampen fikk Wenger til å spare enkelte nøkkelspillere i dag, uten at Arsenal tok nevneverdig skade av det.

Sjanseproduksjonen var rikholdig, og de fikk ledermålet etter 34 minutter.

Det var briljant.

Cesc Fàbregas trillet til Samir Nasri utenfor sekstenmeteren, lurte seg inn i feltet, ble genialt gjennomspilt av franskmannen – og avsluttet med en tunnel.

Med den scoringen tangerte Fàbregas klubbrekorden til Robert Pires for flest ligamål scoret av en midtbanespiller på én sesong.

Les også: Wilshere matchvinner

Forvandlet Walcott ble avgjørende

Ledelsen ble utlignet med en flott avslutning av David Nugent fem minutter etter pause, hjulpet av grov uoppmerksomhet i Arsenal-forsvaret. Det kunne ikke kommet mer mot spillets gang.

Arsenal hadde startet annen omgang i ekspresstempo, anført av en Theo Walcott som minnet England om hvilket potensial han besitter.

Vingens prestasjoner i det siste har ført ham nærmere tribunen enn England-elleveren i sommerens VM, og han var svak i første omgang også i dag. Men etter pause var han banens ener.

– Jeg har ikke vært spesielt bekymret. Noen ganger er man bekymret for at en spiller blir påvirket av kritikk, men jeg har kjent ham lenge nok til å vite at han er sterk mentalt. Jeg visste han ville respondere i dag, sier Arsène Wenger.

Sløse-Bendtner fikk stående applaus

Walcott skapte sjanse etter sjanse – og serverte Nicklas Bendtner på åpent mål flere ganger. Men Bendtners sjansesløseri var av en annen verden. Hadde han vært normalt effektiv, ville han uten problemer scoret hat-trick.

Men da dansken ble byttet ut senere i omgangen, mottok han stående applaus av et generøst Emirates-publikum.

– Han hadde en rar kamp, for resten av spillet hans var godt, men han misset sjansene. Han vet det godt selv, sier Wenger.

Avgjørelsen falt etter 60 minutter, og var signert Walcott, assistert av Bendtner. Vingen ble satt opp ute til høyre, dro seg innover og plasserte inn 2–1 i lengste hjørne med venstrebeinet.

Først fire minutter på overtid kunne Wenger tillate seg et lite smil. Da dunket innbytter Andrej Arsjavin inn 3–1.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus