- Ingen kutt i transportplan

Liv Signe Navarsete garanterer at redusert oljepengebruk ikke vil gå ut over vedtatt transportplan. Foto: Scanpix
Liv Signe Navarsete garanterer at redusert oljepengebruk ikke vil gå ut over vedtatt transportplan. Foto: Scanpix

Senterpartileder Liv Signe Navarsete slo fredag fast at Nasjonal transportplan (NTP) skal følges opp slik den ble vedtatt av Stortinget 11. juni i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I sin tale på partiets fylkesårsmøte i Sogn og Fjordane viste partilederen og kommunalministeren til «noen av våre venner i Ap som i sitt lønnkammer snakker om å kutte i NTP».

– Det overrasker meg at noen tenker i de baner. Vi måtte kjempe fram kronene til NTP, men vi er tre partiledere som har stått sammen og lovet at planene skal følges opp, sa Navarsete.

Tidligere har anonyme kilder i Ap og regjeringen ifølge VG varslet at det må kuttes i samferdsel i statsbudsjettet for 2011.

– De store utfordringene vi har hatt på vei- og jernbanenettet det siste året, viser at vi ikke på nytt må nedprioritere arbeidet med planen som flere storting og regjeringen har gjort de siste årene, sa Sp-lederen.

Navarsete slo fast at det går mot tøffere økonomiske tider.

– Stadig flere slenger seg med i koret som roper at vi må tilbake til handlingsregelen i bruken av oljepenger. Det er jeg enig i, men det er ikke konkludert når det bør skje, sa hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus