– Kjørte i 200 kilometer før påkjørsel av politimann

Politiførstebetjent Børge Ivarsen som omkom etter en påkjørsel i forbindelse med en biljakt i Grimstad torsdag morgen. Foto: POLITIET / Scanpix
Politiførstebetjent Børge Ivarsen som omkom etter en påkjørsel i forbindelse med en biljakt i Grimstad torsdag morgen. Foto: POLITIET / Scanpix

27-åringen som er siktet for uaktsomt drap på politimannen Børge Ivarsen i Grimstad, ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen har i avhør fortalt at han kjørte i opp mot 200 kilometer i timen og at han drakk alkohol før påkjørselen. Advokaten forteller at klienten tar det hele svært tungt.

– Han sliter veldig med det han har gjort. Det sier seg selv, sier Bache-Wiig.

I siktelsen mot 27-åringen legger politiet til grunn at han ikke «var aktpågivende og varsom nok da han i ruspåvirkning kjørte over i motsatt kjørefelt og traff politiførstebetjent Børge Ivarsen som sto i veikanten».

Les også: Drapssiktet erkjenner å ha drukket alkohol

Uoppmerksom

I avhør skal han ha forklart at han ble oppmerksom på politibilen som la seg etter ham i Arendal og kjørte for å slippe unna den.

– Da han kom ut av tunnelen i Grimstad, så han to biler i veien og et hull mellom dem. Han kjørte inn i dette hullet for å unnslippe. Der traff han så politimannen. Men selv var han usikker på hva han traff. Han har fortalt at han hadde rundt 200 kilometer i timen, sier mannens forsvarer, Thor Bache-Wiig, til Agderposten.no.

27-åringen forklarte seg ikke i retten.

Dømt åtte ganger

I perioden 2000-2009 er mannen domfelt til sammen åtte ganger. I hovedsak dreier dette seg om vinnings-, volds- og narkotikaforbrytelser.

VG skriver fredag at 27-åringen nylig uteble fra åpen soning på et evangeliesenter i Moss. Deretter ble han natt til mandag pågrepet av politiet i Drammen. Tirsdag formiddag ble han sluppet løs.

Pågripelsen i Drammen natt til mandag skjedde etter en biljakt. Han kjørte i en stjålet bil og stoppet ikke for politiet før han kjørte på politimannen og utfor veien. (©NTB)

Les også: Politimann kjørt ned og drept

– En dypt tragisk hendelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus