– Nattevaktene surfet på nettet mens kvinne døde

Helsetilsynet skal granske nattevaktene ved et sykehjem i Roan i Sør-Trøndelag. Mens en dement kvinne gikk ut i kulda og frøs i hjel, skal vaktene ha vært på internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I minst fire sammenhengende timer om natten til 27. januar fikk ikke den demente 77-årige kvinnen tilsyn på skjermet avdeling på Roan sykehjem. Hun forlot senga og gikk ut i kulda. Senere ble hun funnet ihjelfrosset 50 meter fra inngangen.

Nattevaktene som var på jobb den samme natta har ifølge VG erkjent at de satt på internett med personlige gjøremål i løpet av natten.

Rundt klokken 03.30 ble kvinnen sett til. Det obligatoriske tilsynet klokken 06.00 ble ikke foretatt.

Roan kommunes rapport om dødsfallet slår fast at både mangelen på tilsyn og en ulåst dør er brudd på rutinene. I tillegg tar kommunen opp problemet med at ansatte bruker sosiale medier på jobb. Helsetilsynet har opprettet tilsynssak mot nattevaktene og kommunen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus