- Jeg fikk panikk

- Jeg fikk panikk
- Jeg fikk panikk

Marian Clita forklarte for retten at han ikke mente å drepe Vera Vildmyren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (ABC Nyheter): Marian Clita ble i 13.30-tiden fredag vareteksfengslet i fire uker etter fengslingsmøtet ved Politigården i København. Begrunnelsen er at det er mistanke for drap og fare for gjentakelse.

Clita er siktet for å ha drept Vera Vildmyren ved flere slag og flere stikk med kniv den 1. mars klokken 20.00 på hennes rom 2025 på SAS Radisson Blu-hotellet i Amager i København. Han er også siktet for grovt tyveri.

Clita motsatte seg ikke fengslingen.

- Det var et avstumpet og brutalt drap, sier politiadvokat Jakob Buch Jepsen til pressen etter at fengslingsmøtet er over.

Jepsen sier han ønsker en psykiatrisk vurdering av Clita, og at dette vil skje i løpet av en måned.

- Ikke meningen å drepe

Han har i avhør tilstått å ha drept Vera Vildmyren, og at hun var et tilfeldig offer. Han erkjenner likevel ikke straffskyld for drap.

- Det var ikke meningen å drepe henne, sa Clita i retten.

Han har forklart at han har reist rundt på hoteller tidligere for å begå innbrudd på hotellrommene. Dette var også ifølge ham selv foranledningen for at han oppsøkte Vera Vildmyrens rom.

- Fikk panikk

Rett før drapet vant han penger på casinoet på hotellet. Deretter satte han seg i baren, før han tok heisen til 20. etasje sammen med to kvinner.

Han forklarer for retten at døren til Vera Vildmyren sto åpen. Han gikk inn i rommet. Han forklarer at kvinnen begynte å skrike og at hun slo til ham med en lampe, og at han slo tilbake.

- Jeg fikk panikk. Noe mer enn det vil jeg ikke si, sa han i retten.

Les også: Her blir han tatt til undersøkelser

Les også: - Viktige spor kan ha blitt borte

Ville få henne til å slutte å skrike

I politiforklaring har Clita fortalt at han ønsket å få henne til å slutte å skrike. Vera Vildmyren skal ha gjort mye motstand, og han sa at hun var sterk.

Han har forsøkt å få henne til å tie stille ved blant annet å slå henne med en metallstang han hadde med seg og bruke kniv.

Vasket av seg blodet


Clita forsøkte i etterkant å rydde åstedet så godt som mulig. Han var også redd for at noen skulle ha hørt henne skrike.

Han forteller at han tok av skjorten og vasket av seg blodet. Han hadde en sort t-skjorte under som han beholdt.

Han tok med seg nøkkelkortet, så han kunne bruke det til å komme ned i heisen. Han gikk i baren etter drapet, og forlot hotellet klokken 21.16.


- Jeg har meldt meg

Clita ble pågrepet i Malmö etter å selv ha meldt seg for politiet der. Han ble etterlyst med navn og bilde av dansk politi onsdag.

ABC Nyheter hadde kontakt med Clita onsdag på telefon. Han virket ikke klar over at han var etterlyst, men sa at han ville melde seg for politiet. I en samtale like etter fortalte han at han befant seg utenfor politihuset i Malmö.

- Jeg har meldt meg for politiet i Malmø og har levert fra meg en del dokumenter. Jeg står på utsiden og venter på at politiet skal skaffe en tolk. Jeg snakker flytende rumensk og italiensk, men det gjør ikke politiet, sa Clita på telefon til ABC Nyheter onsdag ettermiddag.

Les mer: - Ja, jeg drepte henne

Like etter bekreftet politiet i Malmö at en mann hadde henvendt seg i resepsjonen, fortalt at han hadde drept en kvinne og at han var personen som var etterlyst.

Les også: - Uvirkelig for hele familien

Marian Clita ble i 1985 dømt for drapet på den kjente poeten George Ursu. På spørsmål om dette stemmer, svarte Clita:

- Det var ikke jeg selv som sto bak, men det var en avtale. Det var en politisk beslutning, og et forhold som heller ikke er avklart, sa Clita i retten.

Han sier også at han er uenig i dommen. Han ble løslatt i 2008. Etter det har han søkt jobb, men ikke funnet noen fordi han har vært i fengsel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus