- Vera var et tilfeldig offer

Vera Vildmyren (42) ble funnet drept på SAS Radisson Blu-hotellet i Amager i København tirsdag formiddag. Den drapsmistenkte Marian Clita innrømte til ABC Nyheter å ha drept en kvinne i København og meldte seg så til politiet onsdag. Nå har han også tilstått til politiet. Foto: Politiet, privat, Scanpix. Montasje: ABC Nyheter.
Vera Vildmyren (42) ble funnet drept på SAS Radisson Blu-hotellet i Amager i København tirsdag formiddag. Den drapsmistenkte Marian Clita innrømte til ABC Nyheter å ha drept en kvinne i København og meldte seg så til politiet onsdag. Nå har han også tilstått til politiet. Foto: Politiet, privat, Scanpix. Montasje: ABC Nyheter.

Marian Clita har i avhør tilstått å ha drept flyvertinnen Vera Vildmyren (42).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (ABC Nyheter): Det bekrefter sjef for drapsavsnittet, Ove Dahl, overfor ABC Nyheter.

- Marian Clita har tilstått drapet og avgitt en lang forklaring. Vi har også fått vite at Vera Vildmyren var et tilfeldig offer, sier Dahl.

- Utover det ønsker jeg ikke å gi noen ytterligere kommentarer, sier Dahl videre.

Den drapsetterlyste rumeneren Marian Clita ble overført fra politihuset i Malmø til rettsmedisinsk undersøkelse ved Rikshospitalet i København etter å ha samtykket til utlevering til Danmark. Dette etter han hadde vært begjært utlevert i nesten ett døgn.

Det ble sikret tekniske bevis ved Rikshospitalet, men København-politiet sier det er uklart når laboratoriesvarene vil foreligge.

Les også: - Viktige spor kan ha blitt borte

Marian Clita meldte seg selv for politiet i Malmö etter å ha blitt etterlyst for drapet på flyvertinnen Vera Vildmyren (42) fra Lunner kommune i Norge.

- Uttaler seg om det meste

Clita sitter torsdag kveld i avhør, og det ser ifølge Ove Dahl ved København-politiet ut til å kunne vare en god stund utover kvelden.

Les også: Her blir han tatt til undersøkelser

- Han virker å ha lyst til å forklare seg. Han er villig til å uttale seg om det meste, sa Dahl til ABC Nyheter i 19.30-tiden.

Siktet for drap

Marian Clita er nå formelt siktet i Danmark

- Han er siktet for drap. Vi har ikke noen kombinasjonssiktelse på ham, svarer Dahl på spørsmål om han også er siktet for tyveri eller ran, ut fra at politiet tror motivet for drapet skal ha vært å stjele verdigjenstander. Dette på bakgrunn av at Vera Vildmyrens lommebok, kredittkort og mobiltelefon var sporløst forsvunnet fra hennes rom.

Fengslingsmøte

Rumeneren vil bli fremstilt for ”grunnlovsforhør”, som tilsvarer fengslingsmøte i Norge. Når dette vil skje, er foreløpig usikkert.

- Vi vet dette ved 08-09-tiden i morgen, sier Dahl.

Det er også usikkert om rettsmøtet vil foregå for åpne eller lukkede dører.

(Videoen viser et gammelt opptak av Marian Clita i retten i Romania)

Stump vold

Vera Vildmyren ble funnet drept på rom 2025 ved SAS Radisson Blu-hotellet i Amager, København. Det var rengjøringspersonell som fant henne drept etter det som blir omtalt som et voldsomt og brutalt drap.

Det skal ha blitt utøvd stump vold mot kvinnen, og i tillegg skal gjerningsmannen ha brukt kniv.

Det skal ifølge politiet ha blitt brukt flere gjenstander for å utøve volden.

Marian Clita ble dømt for drap i Romania i 1985. Offeret var en dissident - en av det kommunistiske styrets største kritikere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus