Spesialenheten oppretter undersøkelsessak i Grimstad

Kolleger fra politiet samlet seg torsdag formiddag til minnestund på åstedet på E18 ved Grimstad der en politimann ble påkjørt og drept i forbindelse med en biljakt natt til torsdag. 
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Kolleger fra politiet samlet seg torsdag formiddag til minnestund på åstedet på E18 ved Grimstad der en politimann ble påkjørt og drept i forbindelse med en biljakt natt til torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten for politisaker har opprettet en undersøkelsessak, etter at en politimann døde i forbindelse med en biljakt ved Grimstad natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi håper i løpet av de nærmeste dagene å få vurdert om det er grunnlag for oss å gå videre og dermed rykke ut til Grimstad, sier leder for Spesialenheten Vest-Norge, advokat Einar Drægebø, til NTB.

Han sier at Spesialenheten tidlig torsdag morgen rutinemessig ble varslet på grunn av at en person var omkommet.

– Vi har bedt om tilgang til, og har allerede fått, forskjellig informasjon – blant annet logger. Det er også bedt om materiale fra trafikkulykkesgruppen, som er varslet.

– Vi vil, etter å ha vurdert dette materialet, ta stilling til om vi skal fortsette undersøkelsene, sier Drægebø.

Han sier at det synes som om den faktiske hendelsen er kommet godt fram i det materialet Spesialenheten har fått oversendt, og enheten har derfor ikke funnet det nødvendig å reise til Grimstad, sier advokat Drægebø.

– Men vi kommer fortløpende til å vurdere, basert på de informasjoner vi får, om det er mer vi bør eller skal gjøre, sier Drægebø. (©NTB)