Spesialenheten oppretter undersøkelsessak i Grimstad

Kolleger fra politiet samlet seg torsdag formiddag til minnestund på åstedet på E18 ved Grimstad der en politimann ble påkjørt og drept i forbindelse med en biljakt natt til torsdag. 
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Kolleger fra politiet samlet seg torsdag formiddag til minnestund på åstedet på E18 ved Grimstad der en politimann ble påkjørt og drept i forbindelse med en biljakt natt til torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Spesialenheten for politisaker har opprettet en undersøkelsessak, etter at en politimann døde i forbindelse med en biljakt ved Grimstad natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi håper i løpet av de nærmeste dagene å få vurdert om det er grunnlag for oss å gå videre og dermed rykke ut til Grimstad, sier leder for Spesialenheten Vest-Norge, advokat Einar Drægebø, til NTB.

Han sier at Spesialenheten tidlig torsdag morgen rutinemessig ble varslet på grunn av at en person var omkommet.

– Vi har bedt om tilgang til, og har allerede fått, forskjellig informasjon – blant annet logger. Det er også bedt om materiale fra trafikkulykkesgruppen, som er varslet.

– Vi vil, etter å ha vurdert dette materialet, ta stilling til om vi skal fortsette undersøkelsene, sier Drægebø.

Han sier at det synes som om den faktiske hendelsen er kommet godt fram i det materialet Spesialenheten har fått oversendt, og enheten har derfor ikke funnet det nødvendig å reise til Grimstad, sier advokat Drægebø.

– Men vi kommer fortløpende til å vurdere, basert på de informasjoner vi får, om det er mer vi bør eller skal gjøre, sier Drægebø. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus