27-åring siktet for uaktsomt bildrap på politimann

Politi i arbeid på stedet på E18 ved Grimstad der en politimann ble påkjørt og døde natt til torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
Politi i arbeid på stedet på E18 ved Grimstad der en politimann ble påkjørt og døde natt til torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Mannen som er pågrepet etter at en politimann ble påkjørt og drept i natt er siktet for uaktsomt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pågrepne 27-åringen fra Arendal er domfelt åtte ganger for ran, vinningsforbrytelser og ruskjøring. Nå har han også en foreløpig siktelse mot seg på uaktsomt drap, skriver Aftenposten.no.

Mannen er siktet for drap etter at en politimann ble kjørt ned mens han var i ferd med å legge ut spikermatter på E18 ved Grimstad i 3.30-tiden natt til torsdag.

Truet med kniv

Politiet ville stanse en mann som onsdag kveld truet til seg en bil med kniv fra et parkeringshus i Drammen, ifølge VG Nett.

Det var en 26 år gammel kvinne fra Røyken som ble fraranet bilen sin fra et parkeringshus ved Gulskogen senter i Drammen.

Politiet bekrefter at bilen er den samme som den som ble stjålet i Buskerud, men har så langt ikke bekreftet at mannen som truet til seg bilen, er den samme som ble pågrepet og nå er siktet for drap.

På oppdrag

Politimannen som ble kjørt ned og drept mens han var på oppdrag, etterlater seg kone og tre barn. Han jobbet ved Grimstad politistasjon.

En preget politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg, beskrev torsdag morgen den avdøde kollegaen som en særdeles dyktig og erfaren politimann.

– Våre tanker går nå til vår kollegas familie og til hans kolleger, sa hun.

Vurderer skjerpelse

Politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt sier til Aftenposten.no at den siktede 27-åringen ennå ikke er avhørt.

– Dette vil skje når han blir overført fra Sørlandet sykehus til politiet. Etter avhør og våre egne etterforskningsskritt vil vi ta stilling til om siktelsen skal forandres til forsettlig drap, sier Aleksandersen.

Mannens forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig, sier at 27-åringen var påvirket under kjøringen og at han bare glimtvis husker det som skjedde.

Avhør og fremstilling for varetektsfengsling er ventet å skje først fredag. (©NTB)

Les også: Politimann kjørt ned og drept

– En dypt tragisk hendelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus