- Selg greske øyer

- Selg ubebodde greske øyer for å finansiere budsjettunderskuddet, foreslår tyske politikere. Her fra bebodde Rhodos. Foto: Colourbox.com.
- Selg ubebodde greske øyer for å finansiere budsjettunderskuddet, foreslår tyske politikere. Her fra bebodde Rhodos. Foto: Colourbox.com.

Konkurs-truede Hellas bør selge noen av sine ubebodde øyer for å samle inn penger, det mener to allierte av Tysklands kansler Angela Merkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den greske staten må selge andeler i selskaper og også aktiva som, for eksempel, ubefolkede øyer, sier Frank Schaeffler, et parlamentsmedlem for de forretningsvennlige Fridemokratene, Merkels koalisjonspartner, til Bild.


Et medlem av Merkels eget konservative parti CDU, Marco Wanderwitz, sier Aten bør stille sikkerhet for penger landet får fra EU til å hjelpe det ut av gjeldskrisen.

- I denne sammenheng kommer enkelte greske øyer også med i bildet, la Wanderwitz til.

- Vi gir dere penger, dere gir oss Corfu, kommenterte Bild.

Hellas har omkring 6000 øyer utenfor kysten, av disse er kun 227 bebodde, ifølge hjemmesiden til landets nasjonale turistbyrå.

Det pengeløse landet lanserte onsdag en ny runde med strenge innstrammingstiltak i et forsøk på å håndtere en budsjettsprekk som er mer enn fire ganger større enn det EU tillater.

Kuttene den greske regjeringen kunngjorde onsdag, betyr innstramminger på til sammen 40 milliarder kroner og kombinerer skatteøkninger med utgiftskutt. En momsøkning på 2 prosentpoeng til 21 prosent, kutt i pensjonene og kutt i feriepengene til offentlig ansatte er blant tiltakene.

Programmet er det tredje nedskjæringsprogrammet på tre måneder og kommer som følge av krav fra EU om nye kutt som betingelse for å få hjelp.

Merkel skal holde samtaler med den greske statsmininsteren George Papandreou fredag for å diskutere situasjonen i Hellas.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus