Henrettet for mobil-bruk

En nordkoreaner har blitt henrettet offentlig for å ha brukt en mobiltelefon til å fortelle en avhoppervenn i Sør-Korea om leveforholdene i kommuniststaten, sier en rettighetsgruppe torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble identifisert kun som Jung, og ble henrettet i slutten av januar etter at sikkerhetsmyndighetene oppdaget en kinesisk mobiltelefon i hjemmet hans, melder den Seoul-baserte Open Radio for North Korea.


Ifølge rapporten tilsto Jung, som jobbet med krigsmateriell i havnebyen Hamhung nordøst i landet, under tortur at han hadde nevnt prisene på ris og detaljer om leveforhold i telefonsamtalen.

Vennen hoppet av til Sør-Korea i 2001, melder stasjonen, som tillater enkeltindivider og private grupper å sende til nordkoreanere via kortbølgeradio.

Jung var den første personen som ble skutt siden Pyongyang strammet inn tiltakene mot ulovlige mobiltelefoner tidligere i år, heter det.

Nord har en lovlig mobiltelefontjeneste, hovedsakelig for innbyggere i Pyongyang. Men bruken av kinesiske mobiltelefoner med forhåndsbetalte kort er forbudt som del av et inngrep mot informasjon fra utsiden av landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus