– En dypt tragisk hendelse

Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt betegner nattens hendelse som dypt tragisk. Foto: Scanpix
Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt betegner nattens hendelse som dypt tragisk. Foto: Scanpix

Politimannen (48) som ble kjørt ned og drept under en biljakt natt til torsdag, etterlater seg kone og tre barn. – En dypt tragisk hendelse, sier politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette preger meg som politimester. Vi får nå vist at det å være politi i aktiv tjeneste er et risikofylt arbeid. Vi får bevist at vi har tjenestemenn som er ute og gjør et skikkelig arbeid, og så kan de likevel bli rammet som dette her, sa Lindeberg under en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand torsdag morgen.

Les også: Politimann kjørt ned og drept

Politimannen ble kjørt ned da han var i ferd med å legge ut spikermatter for å stoppe en bil under flukt på E18 i Grimstad ved 3.30-tiden natt til torsdag.

Særs dyktig

– Våre tanker går nå til vår kollegas familie og til hans kolleger. Politimannen som ble drept i tjeneste er 48 år gammel. Han etterlater seg kone og tre barn. Han var en særdeles dyktig og erfaren politimann, sier Lindeberg.

Verken hun eller assisterende stabssjef Bård Austad ville gi noen opplysninger om den antatte gjerningsmannen, som ble pågrepet utenfor Kristiansand litt over klokken 4 natt til torsdag.

– Vi vil ikke si noe mer om den personen, før vi har fått et klarere lys over saken, sa Austad.

Spesialenheten

Heller ikke den pågrepnes kjønn, alder, status i saken eller hvem som eventuelt er eller blir oppnevnt som forsvarer, var opplysninger politiet var beredt til å gi under pressekonferansen som startet noen minutter over 9 torsdag.

– Vær snill ikke spør om det nå. Vi kan ikke gå ut med detaljer om hendelsen. Det er for tidlig. Vi tør ikke kommentere sakens detaljer, sa Austad.

Politimester Lindeberg opplyser at Spesialenheten for politisaker er koblet inn, og sier at det foreløpig ikke er vurdert å flytte etterforskningen til et sette-politidistrikt.

Ting skjedde fort

Rent generelt sier Austad at bilen skulle stanses fordi «fører var mistenkt for straffbart forhold».

– I utgangspunktet var det involvert en patrulje fra Grimstad og en fra Arendal. Patruljen fra Grimstad skulle legge ut en spikermatte ved Grimstadporten. Ting skjedde veldig fort, og i forbindelse med dette arbeidet ble en av våre kolleger rammet av dette kjøretøyet, sa Austad.

Den pågrepne skal være slutten av 20-årene. Det er ikke bekreftet om han var alene i bilen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus