Politiet klarer ikke å oppklare nok kriminalsaker

Leder av Stortingets justiskomité, Per Sandberg spør seg hva de økte ressursene har gått til. Foto: Scanpix
Leder av Stortingets justiskomité, Per Sandberg spør seg hva de økte ressursene har gått til. Foto: Scanpix

Sju av ti politidistrikter her i landet klarer ikke å oppnå egne mål for oppklaring av forbrytelser, ifølge en tilsynsrapport som Politidirektoratet har sendt til Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget (Ap) skrøt før stortingsvalget i fjor av regjeringens innsats for å bekjempe kriminalitet.

Men ifølge tilsynsrapporten «Etatsledelse og tilsyn i 2009» har politiet slett ikke vært i stand til å oppnå sine egne mål for å bekjempe kriminalitet.

Sju av ti politidistrikter klarte i fjor ikke å nå målet for oppklaring av forbrytelser. Blant distriktene er Oslo, Romerike, Søndre Buskerud og Sør-Trøndelag.

Ingen kommentar

I fem av ti distrikter var saksbehandlingstiden for lang. Politiets mål er å behandle saker i løpet av tre måneder. Halvparten av distriktene brukte mer tid enn dette.

Seks av ti distrikter hadde for mange saker som ikke var ferdigbehandlet. Ved nyttår lå det 104.000 saker i kø rundt omkring i landet.

Storberget har overfor Aftenposten ikke hatt tid til å kommentere saken. Han henviser til politidirektør Ingelin Killengreen.

Men heller ikke hun vil kommentere tallene, og henviser til sine egne uttalelser i januar da hun sa at «resultatene i straffesaksbehandlingen er dårligere enn forventet, og det bekymrer oss».

– Dårlig

Høyre-politiker André Oktay Dahl frykter at publikums tillit til politiet blir svekket som følge av de dårlige resultatene.

Leder av Stortingets justiskomité, Per Sandberg (Frp) viser til at antall ansatte i politiet på 15 år har økt med 33 prosent, og at budsjettene har økt med 7 milliarder kroner i samme periode.

– Jeg spør meg hva de økte ressursene har gått til, når resultatene er så dårlige. Vi trenger en større gjennomgang av tilstanden i norsk politi, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus