- Uvirkelig for hele familien

Vera Vildmyren (42) ble funnet drept på SAS Radisson Blu-hotellet i Amager i København tirsdag formiddag. Den drapsmistenkte Marian Clita innrømte til ABC Nyheter å ha drept en kvinne i København og meldte seg så til politiet onsdag. Foto: Politiet, SAS, privat.
Vera Vildmyren (42) ble funnet drept på SAS Radisson Blu-hotellet i Amager i København tirsdag formiddag. Den drapsmistenkte Marian Clita innrømte til ABC Nyheter å ha drept en kvinne i København og meldte seg så til politiet onsdag. Foto: Politiet, SAS, privat.

Familien håper politiet har fått tak i rett mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Sogneprest Ola Viker Lunde er kontaktperson for familien til den drepte norske flyvertinnen, Vera Vildmyren (42). Han sier famlien nå håper at det er gjerningsmannen som har meldt seg for politiet i Malmö.

- Jeg var hjemme hos familien for en stund siden. Da var han ikke pågrepet, men familien var håpefulle med tanke på at det var riktig mann politiet jaktet på. De føler nok en viss lettelse ved at gjerningsmannen kan være tatt, sier Viker Lunde til ABC Nyheter.

- Ja, jeg har drept en kvinne

Det var den 58 år gamle rumenske statsborgeren Marian Clita som onsdag ettermiddag meldte seg for politiet i den sørsvenske byen Malmö. Da hadde han på telefon sagt til ABC Nyheter at han var på vei for å melde seg for politiet. Han innrømmet også at han drepte en kvinne i København.

Les hele saken: - Ja, jeg drepte en kvinne i København

Marian Clita har meldt seg for politiet

- Jeg er på vei til politiet

Ifølge dansk politi er det eneste motivet de kan se at mannen har hatt, tyveri. Både mobiltelefonen og en liten sum kontanter var borte fra rommet til den norske 42-åringen på Radisson Blu i København.

- Det er veldig vanskelig å forstå at noen kan drepe for sånt småtteri. Lokalsamfunnet her er i sjokk. Vi har hatt flere tragiske dødsfall her i det siste, og hele det lille samfunnet blir berørt av dette, sier sognepresten.

Krisehjelp

Familien har fått et tilbud om hjelp fra kommunens kriseteam.

- Familien blir nå tatt hånd om av øvrig familie. De har også fått tilbud om hjelp fra kriseteamet. Det har de takket ja til, sier Viker Lunde til ABC Nyheter.

Flere familiemedlemmer har nå tatt turen til Danmark, og de jobber nå med å få den drepte hjem til Norge.

- Det viktigste er å få Vera hjem. Etter det må de bare ta en dag av gangen. De er nå i en sorgsituasjon der alle følelser er lov, og riktig, og det er ekstremt viktig at vi verner om familien slik at de får tid til å sørge. Situasjonen er ganske enkelt uvirkelig for dem, sier sognepresten.

Les mer: - Det var et voldsomt drap

Ringte hjem til ektemannen før drapet

Venter på å bli utlevert

Hva som skjer med den drapsmistenkte Marian Clita er foreløpig uvisst. Han sitter nå fengslet i Malmö, men politiet i København har håp om at rumeneren blir utlevert allerede onsdag kveld.

- Vi har sendt over alle papirene om utlevering til politiet i Malmö, men foreløpig vet vi ikke om det kommer til å gå. Hvis han blir utlevert vil det bli et fengslingsmøte her i København i morgen, sier Ove Dahl som leder drapsavsnittet ved København-politiet til ABC Nyheter.

- Det er en svensk jurist som vurderer utleveringsspørsmålet, så det er opp til ham å ta en avgjørelse om dette. Inntil vi har fått en beskjed derfra, så vet vi ikke hva som kommer til å skje, sier Dahl.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus