Drillo med ny VM-skalp i beltet

Jan Durica og Morten Moldskred under privatlandskampen i fotball mellom Slovakia og Norge på MSK Zilina stadion i Zilina i Slovakia onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Jan Durica og Morten Moldskred under privatlandskampen i fotball mellom Slovakia og Norge på MSK Zilina stadion i Zilina i Slovakia onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Morten Moldskreds scoring midt i annen omgang sikret Drillos landslag skalpen til enda en VM-klar nasjon. Slovakia ble slått 1-0 onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vennskapskamp i Zilina:

Slovakia-Norge 0-1 (0-0)

Norge har etterlyst spisser som scorer mål. Erik Huseklepp og Morten Moldskred samarbeidet om scoringen som kronet en hyggelig start på landslagsåret.

Siden Drillo gjorde comeback på trenerbenken var resultatet den tredje borteseieren mot et lag som skal til sommerens VM i Sør-Afrika. Etter Tyskland og Sveits måtte også Slovakia se seg slått 1-0 på eget gress. I motsetning til fjorårets siste kamp mot Sveits bød Norge denne gang også på god underholdning og skapte mange sjanser.

Huseklepp gjorde et meget godt innhopp på topp i Norges 4-5-1-formasjon, etter at Daniel Braaten hadde mørnet slovakene den første timen. Få minutter etter at han kom inn, brøt Huseklepp gjennom og tvang keeper til en retur som Moldskred satte i mål.

Dermed fikk Norge vinnermålet i en kamp hvor laget ble belønnet for høyt og aggressivt press som stresset et vanligvis defensivt solid Slovakia. Norge var klart best første 25 minutter, sto godt imot da Slovakia presset i slutten av den omgangen og starten av 2. omgang, og hadde eventyrlige sjanser til å punktere kampen etter 1-0.

Sjansefest

Drillo sa før kampen at han ville bli svært overrasket om det ble mange mål, men det kunne like godt ha stått 3-3 allerede etter den målløse førsteomgangen. Lagene hadde mange store sjanser, men kom ikke nærmere enn hvert sitt stolpetreff.

Norge trykket til fra start med høyt og aggressivt press, og vasset i overganger mot ballsikre slovaker som normalt er gjerrige med å gi bort muligheter. Norge satte hjemmemålet under trykk, skapte en rekke halvsjanser samt noen veldig store.

Daniel Braaten var involvert i den største sjansen på begge sider av banen. I det 20. minutt nikket han Bjørn Helge Riises hjørnespark i lengste stolpe. Morten Gamst Pedersen kom akkurat for sent til å sende returen i mål.

I det 44. minutt skulle Braaten klarere Marek Saparas frisparkinnlegg, men bommet regelrett på ballen som dermed forsvant gjennom feltet og traff stolpen før den spratt ut i fanget på Jon Knudsen.

Nesten scoring

Brede Hangeland var et par ganger veldig nær sitt etterlengtede første landslagsmål, og Bjørn Helge Riises suser ble så vidt reddet av keeper.

Norge hadde 8-2 i hjørnespark før pause, men vertene omsatte Marek Saparas to cornerserver fra venstre i to store sjanser. På den første bommet midtstopper Zdenko Strba på ballen, på den andre måtte Henning Hauger redde på streken og Tom Høgli ofre seg for å blokkere returen. Jon Knudsen leverte også en kjemperedning da Strba fikk nikke fra kloss hold i slutten av første omgang.

Slovakia presset i begynnelsen av annen omgang, da det virket som de norske begynte å bli slitne. Men Huseklepps innhopp satte fart i Norge, og seieren var aldri virkelig truet etter scoringen, selv da Vadim Demidov avløste forsvarsklippen Brede Hangeland siste kvarter.

Med litt større effektivitet på de enorme kontringssjansene ville Norge fått to-tre mål til. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus