Marian Clita har meldt seg for politiet

Marian Clita (58) ble etterlyst av politiet onsdag formiddag. Det ble også frigitt overvåkningsbilder av mannen tatt på SAS Radisson Blu-hotellet i København, hvor norske Vera Vildmyren ble funnet drept. (Foto: Scanpix/København politi)
Marian Clita (58) ble etterlyst av politiet onsdag formiddag. Det ble også frigitt overvåkningsbilder av mannen tatt på SAS Radisson Blu-hotellet i København, hvor norske Vera Vildmyren ble funnet drept. (Foto: Scanpix/København politi)

- Det er den drapsetterlyste Marian Clita som har meldt seg for politiet i Malmø, bekrefter dansk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk politi bekrefter overfor ABC Nyheter at det er den drapsetterlyste rumeneren Marian Clita (58) som har meldt seg for politiet i Malmø.

- Det er den riktige Marian Clita som har meldt seg for politiet i Malmø, sier Henning Schou Kofoed ved drapsavsnittet hos København-politiet til ABC Nyheter.

- Utleveringsprosessen er allerede igangsatt, men det er uklart om han kommer til København i kveld eller må fremstilles for fengsling i Malmø i morgen. Hvis han ikke selv har noe imot å komme til København, vil det gå raskere, sier Schou Kofoed.

Politiet etterlyste onsdag formiddag Marian Clita (58) fra Romania for drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42).

ABC Nyheter har hatt kontakt med en person på telefon som sier han er Marian Clita. Han opplyste først å være i København, og deretter at han var på vei til politihuset i Malmø.

Les også: - Jeg er på vei til politiet

- Jeg har meldt meg for politiet i Malmø og har levert fra meg en del dokumenter. Jeg står på utsiden og venter på at politiet skal skaffe en tolk. Jeg snakker flytende rumensk og italiensk, men det gjør ikke politiet, sier mannen som hevder han er Marian Clita på telefon til ABC Nyheter.

Vera Vildmyren (42) ble funnet drept på SAS Radisson Blu-hotellet i Amager i København tirsdag formiddag.

Les også: - Det var et voldsomt drap

Politiet i København opplyser at Vildmyren ble utsatt for stump vold, og at hun trolig ble drept med kniv.

- Hun har fått massive skader etter kraftig vold mot hodet og den øverste delen av brystet. Det ble også anvendt kniv, sier Henning Schou Kofoed ved drapsavsnittet hos København Politi til Ekstra Bladet.

Marian Clita ble dømt for drap i Romania i 1985. Offeret var en dissident - en av det kommunistiske styrets største kritikere.

Politiet identifiserte Marian Clita allerede tirsdag og forsøkte å oppspore ham i København. Hotellene i København fikk bildene av ham i håpet om at han var en gjest på hotellet.

Saken blir oppdatert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus