SAS-ledere har reist til København

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nærmeste lederne til den SAS-ansatte kvinnen som ble funnet drept i København tirsdag, har reist til den danske hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lederne for det som heter Crew Base Oslo reiste nedover tirsdag for å være sammen med den drepte kvinnens kolleger. Det er viktig at de har noen å snakke med, å lufte sine følelser overfor og at de ikke er alene etter det som har skjedd, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i SAS til NTB.

Les også: Ringte hjem til ektemannen før drapet

De som jobbet i team med den drepte kvinnen, har også fått tilbud om å avbryte jobbreisen dersom de ønsker det. 42-åringen som ble drept på sitt hotellrom i København, hadde vært på jobb én dag og var satt opp til å fly videre til Beijing. Hotellovernattinger i den danske hovedstaden, som er base for SAS’ internasjonale ruter, var en del av den faste rutinen i jobben som kabinansatt.

Les også: - Det var et voldsomt drap

Flyselskapet har også stilt seg til disposisjon for de pårørende, enten de ønsker noen å snakke med, hjelp til å komme seg til København, eller noe annet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er det noe de trenger, stiller vi selvfølgelig opp, sier Kongsteien

I tillegg vil folk fra ledelsen være tilgjengelige for de ansatte ved alle SAS-baser onsdag, og selskapets interne kollegastøtteordning er aktivert.

Les også: - Drept med vold

– Den ser vi at det er mange som trenger og bruker, forteller Kongsteien. Han påpeker at den viktigste oppgaven for selskapet nå er å ta imot og bearbeide sorgen internt. (©NTB)

Les også: Norsk kvinne funnet drept i København