SAS-ledere har reist til København

De nærmeste lederne til den SAS-ansatte kvinnen som ble funnet drept i København tirsdag, har reist til den danske hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Lederne for det som heter Crew Base Oslo reiste nedover tirsdag for å være sammen med den drepte kvinnens kolleger. Det er viktig at de har noen å snakke med, å lufte sine følelser overfor og at de ikke er alene etter det som har skjedd, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i SAS til NTB.

Les også: Ringte hjem til ektemannen før drapet

De som jobbet i team med den drepte kvinnen, har også fått tilbud om å avbryte jobbreisen dersom de ønsker det. 42-åringen som ble drept på sitt hotellrom i København, hadde vært på jobb én dag og var satt opp til å fly videre til Beijing. Hotellovernattinger i den danske hovedstaden, som er base for SAS’ internasjonale ruter, var en del av den faste rutinen i jobben som kabinansatt.

Les også: - Det var et voldsomt drap

Flyselskapet har også stilt seg til disposisjon for de pårørende, enten de ønsker noen å snakke med, hjelp til å komme seg til København, eller noe annet.

– Er det noe de trenger, stiller vi selvfølgelig opp, sier Kongsteien

I tillegg vil folk fra ledelsen være tilgjengelige for de ansatte ved alle SAS-baser onsdag, og selskapets interne kollegastøtteordning er aktivert.

Les også: - Drept med vold

– Den ser vi at det er mange som trenger og bruker, forteller Kongsteien. Han påpeker at den viktigste oppgaven for selskapet nå er å ta imot og bearbeide sorgen internt. (©NTB)

Les også: Norsk kvinne funnet drept i København

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus