Nå må hjemmene deres rives

Jordskjelvet i Haiti i januar kostet 222.000 menneskeliv og gjorde minst én million mennesker hjemløse. Foto: REUTERS/SCANPIX
Jordskjelvet i Haiti i januar kostet 222.000 menneskeliv og gjorde minst én million mennesker hjemløse. Foto: REUTERS/SCANPIX

Et flertall av bygningene i Haitis hovedstad Port-au-Prince er utrygge å bo i etter jordskjelvet i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordskjelvet 12. januar kostet minst 222.000 mennesker livet og forårsaket store materielle ødeleggelser i Port-au-Prince og områdene rundt.

Eksperter har nå undersøkt rundt 900 bygninger i et av de hardest rammede områdene av byen, og de konkluderer med at 60 prosent av dem er for farlige til å flytte tilbake til og derfor må rives av sikkerhetshensyn.

200 bygningseksperter skal de neste månedene undersøke rundt 100.000 hus i Port-au-Prince, for å fastslå om de er trygge nok til å bo i, melder den lokale radiostasjonen Radio Metropole.

I landsbyen Leogane 40 kilometer utenfor hovedstaden, der jordskjelvet hadde sitt episenter, ble rundt 90 prosent av bygningene rasert. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus