Solheims kortesje kjørte på guttunge

Miljøminister Erik Solheim innfelt. Her har gutten nettopp blitt båret inn på sykehuset. Foto: Stein Ove Korneliussen/ABC Nyheter.
Miljøminister Erik Solheim innfelt. Her har gutten nettopp blitt båret inn på sykehuset. Foto: Stein Ove Korneliussen/ABC Nyheter.

Erik Solheims bilkortesje kjørte på en gutt under et besøk i Mosambik tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSAMBIK/OSLO (ABC Nyheter): Utviklingsminister Erik Solheim er for tiden på besøk i Mosambik. Etter et besøk på en bananplantasje skulle kortesjen tilbake til byen Nampula.

Da kortesjen kjørte gjennom et område der det var samlet mange mennesker ble en gutt truffet av en av bilene. Farten var da på mellom 60-70 kilometer i timen, ifølge ABC Nyheters reporter, Stein Ove Korneliussen, som satt i bilen som traff gutten.

- Jeg kan bekrefte at en av bilene i kortesjen traff en gutt. Sjåføren kjørte ham til sykehuset umiddelbart. Vi var med til sykehuset. Ambassaden har vært tilstede på sykehuset utover kvelden for å forsikre seg om at han får tett oppfølging og medisinsk behandling, sier informasjonssjef for utviklingsministeren, Trond Viken, på en sms til ABC Nyheter.

- Kraftig smell

På epost forteller Korneliussen at han ikke så selve påkjørselen, men at han hørte et kraftig smell da bilen traff. Etter at man først trodde dette hadde tatt livet av gutten, som ifølge Korneliussen var mellom åtte til ti år gammel, ser det nå ut som det går bedre.

Korneliussen var først på stedet, og beskriver at gutten blødde fra sår i hodet, og at han var livløs. En lokal mann fikk raskt lastet gutten inn i minibussen som hadde truffet ham. Etter kort tid satte man kursen mot Nampula, der det nærmeste sykehuset ligger.

Utviklingsminister Erik Solheim sier at man vurderer å evakuere gutten til et bedre sykehus i Sør-Afrika.

- Nå ser det heldigvis ut til å gå bra. Ambassadepersonell har vært på sykehuset, og de skal ikke ha funnet store hodeskader eller indre skader, sier Solheim til ABC Nyheter på stedet.


- Vi kommer til å gjøre det som er nødvendig for at gutten skal få bra behandling, og evakuering av gutten til Sør-Afrika er også noe vi vurderer, fortsetter han.

Det oppsto en kaotisk situasjon rett etter at ulykken hadde skjedd. En større folkemengde samlet seg rundt ministerens følge, og personell fra FN sørget for at situasjonen ikke kom ut av kontroll.

Preget av hendelsen

I bilen som traff gutten satt ABC Nyheters reporter, to journalister, en fotograf og to representanter fra UD. Alle skal være preget av hendelsen.

Umiddelbart vurderte man å avlyse et planlagt besøk hos guvernøren i Nampula, men etter å ha fått bekreftet at tilstanden til gutten var mindre alvorlig enn først antatt, valgte man likevel å fullføre programmet som først planlagt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus