OL-kongen tatt godt imot

Gullvinner Petter Northug ble tatt imot av pappa John Northug (t.h) og fans på Værnes tirsdag ettermiddag etter å ha tatt to gull, en sølv og en bronse under OL i Vancouver.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Gullvinner Petter Northug ble tatt imot av pappa John Northug (t.h) og fans på Værnes tirsdag ettermiddag etter å ha tatt to gull, en sølv og en bronse under OL i Vancouver. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med kongekrone i pappgull, og to ekte gullmedaljer rundt halsen, ble Petter Northug hyllet da han kom tilbake til Norge tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En velkomstkomité hadde møtt fram for å møte OL-kongen fra langrennsløypene i Canada.

Sliten konstaterte Northug at det var godt å være hjemme igjen, mens gratulasjonene haglet rundt ham.

– Det er utrolig godt å være tilbake på trøndersk jord. Det er mange som har møtt opp og det er artig, sa Northug til NRK.

En gruppe Northug-fans hadde også laget en egen sang til Mosviks store helt. Der ble han hyllet som skikongen fra Mosvik, som hadde gitt fansen «verdens beste OL-fest».

Blant de mange som hadde møtt opp på Værnes, var også Northugs far John og Mosvik-ordfører Carl Ivar von Køppen. Ordfører Bård Langsåsvold i Meråker og fylkesordfører Gunnar Viken var også møtt fram. (©NTB)

Har du en hilsen til Northug? Skriv en kommentar under.