350 fryktes omkommet i jordskred i Uganda

Et stort jordskred har tatt flere hus og begravd hundrevis av mennesker i Ugandas fjellendte kaffe-region i nærheten av byen Mbale. Foto: Flickr.
Et stort jordskred har tatt flere hus og begravd hundrevis av mennesker i Ugandas fjellendte kaffe-region i nærheten av byen Mbale. Foto: Flickr.

Minst 50 er omkommet og flere hundre fortsatt savnet etter flere jordskred øst i Uganda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Redningsmannskap i Uganda kjemper en fortvilet kamp i gjørma på leting etter overlevende etter at et kraftig jordskred raste gjennom en hel landsby og tok livet av mer enn 50 mennesker natt til tirsdag.

Ifølge ugandisk politi skal jordskredet ha knust flere hus og bygninger i et fjellområde i nærheten av byen Mbale øst i Uganda.

De alvorlige skredene skal ha rasert landsbyene Nameti, Kubewo og Nankobe og ha vært forårsaket av de siste dagers kraftige regnvær.

Ifølge lokale myndigheter er flere hundre personer fortsatt savnet.

- 45 lik er allerede hentet ut, sier Ugandas katastrofeberedskap- og flyktningminister Tarsis Kabwegyere til nyhetsbyrået Reuters.

– Panikken rår. Folk er redde fordi de hører sprekkelyder fra fjellet, og store steiner kommer fortsatt rullende ned fjellsiden, sier han.

- Grusom situasjon

En talsmann for myndighetene i området, Wilson Watira, forteller at de frykter at over 350 personer kan ha omkommet i jordskredene.

– Vi prøver å redde så mange vi kan, men alle husene er begravet og det er vanskelig å hente ut menneskene fra raset ettersom vi ikke har noen gravemaskiner. Situasjonen er grusom, forteller Watira.

– Alle er døde. 320 personer er fortsatt savnet, jeg aner ikke om vi klarer å finne flere overlevende, forteller Minister David Wakikona til den ugandiske avisen Daily Monitor.

Et redningsteam er på plass med mat til de rammede. I tillegg har Røde Kors sendt leger. Politiet og frivillige deltar også i redningsarbeidet.

Det advares mot flere skred dersom det kraftige regnværet fortsetter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus