Halleluja, det regner fisk!

Halleluja, det regner fisk!
Halleluja, det regner fisk!

Fisk begynte å regne over australsk landsby. Takker Gud for at det ikke var krokodiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): En øde landsby i Australias outback opplevde forrige uke nedbør av den svært uvanlige typen. Da himmelens sluser åpnet seg begynte det å hølje fisk.

Det forunderlige værfenomenet hendte både torsdag og fredag ettermiddag forrige uke, melder den australske avisen The Northern Territory News.

Fisk har også høljet ned andre stedet. Denne illustrasjonen viser fisk som faller fra himmelen over Singapore den 22. februar 1861. Illustrasjon: rr0.org.Fisk har også høljet ned andre stedet. Denne illustrasjonen viser fisk som faller fra himmelen over Singapore den 22. februar 1861. Illustrasjon: rr0.org.

Ifølge avisen skal det ha regnet hundrevis av små, hvite fisk i det uvanlige regnskyllet i landsbyen Lajamanu, 550 kilometer sørvest for byen Katherine.

– Overalt falt det fisk ned fra himmelen. De var levende da de traff bakken og måtte plukkes opp fra fotballbane og bakke over hele byen, forteller Christine Balmer, som tok flere bilder av fiskene.

Letter etter årsak

Lajamanu ligger omtrent midt i Australia i en region som stadig herjes av tørke.

Nå prøver meteorologer og forskere å finne ut hvordan fisken kunne regne ned fra himmelen over byen - som ligger mange mil unna vann.

At himmelens sluser av og til kan by på dyr er ikke et helt ukjent fenomen. Selv om det meteorologiske fenomenet er uvanlig, finnes det flere beretninger om at det har skjedd i flere land opp gjennom historien.

Tornado

En vanlig forklaring på fenomenet er at sterk vind, som for eksempel en tornado, har sugd opp for eksempel fisk eller frosker fra vannet og så sluppet dem ned flere kilometer unna. Dessverre har det vært vanskelig å gjenskape fenomenet, dermed er det fortsatt et relativt ubeskrevet blad innenfor vitenskapen, skriver Wikipedia.

Det er forøvrig ikke første gang det regner fisk i den australske småbyen. Både i 2004 og i 1974 skapte byen overskrifter verden over på grunn av fallende fisk.

Ifølge rapportene skal fisken være en abbortype som er svært utbredt nord i Australia.

Av andre dyr som er rapportert fallende fra himmelen under regnvær er mark og maneter.

I boka The book of the Damned nevnes det sågar en historie fra 1876 hvor det skal ha regnet biff-flak man antar stammer fra en ku ned fra himmelen over Kentucky.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus