Stor ståhei for Bjørgen

Gullvinner Marit Bjørgen ble tatt imot av fanklubben på Gardermoen mandag kveld etter å ha tatt tre gull, en sølv og en bronse under OL i Vancouver.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Gullvinner Marit Bjørgen ble tatt imot av fanklubben på Gardermoen mandag kveld etter å ha tatt tre gull, en sølv og en bronse under OL i Vancouver. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Den triple OL-vinneren Marit Bjørgen (29) fikk en varm velkomst av fanklubben da hun landet på Gardermoen mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fanklubben, som blant annet inneholdt hennes egen far og ordføreren i Midtre Gauldal kommune var blant de oppmøtte. Det samme var også samboeren Fred Børre Lundberg.

- Det er veldig godt å komme hjem til Norge igjen, sa Bjørgen til Dagbladet.no.

OL-dronningen selv ble kronet på behørig vis av folk fra hjembygda Rognes i Trøndelag.

- Nå skal det bli godt med en dusj, å komme hjem til sengen sin og endelig få møte Fred Børre igjen, sier hun til VG Nett.

Samboeren ga også uttrykk for at det var godt å ha gull-vinneren hjemme.

- Det er fantastisk at hun kommer hjem med fem medaljer etter å ha stilt opp i fem øvelser. Det må bli litt feiring nå - men den tar vi oss i mellom, sa han.

Klar for nye utfordringer

Det blir imidlertid ikke mye ferie for Bjørgen. Allerede til helgen venter nye konkurranser i Lahti, før verdenscupsirkuset reiser videre til Drammen og Holmenkollen neste uke.

- Jeg gleder meg veldig til prøve-VM i Kollen. Der kommer det nok til å bli stor stemning etter mange flotte, norske prestasjoner i OL, sa hun.

Marit Bjørgen kunne blitt første norske kvinne med fire OL-gull, men tapte tremila på målstreken for Justyna Kowalczyk.

Kampen om gullet endte i spurtoppgjør, hvor den råsterke polakken til slutt staket ifra OLs langrennsdronning.

– Det var tøft og veldig sug på oppløpet. Kowalczyk var sterkere enn meg i dag. I dag er jeg fornøyd med sølv, smiler Bjørgen til NRK kort etter målgang.

Fikk beklagelse

Kowalczyk uttalte tidligere i OL at Bjørgen dro stor fordel av medisinene hun bruker mot astma, og fikk som svar at hun var en dårlig taper.

Men etter at Justyna fikk gull på tremila beklaget hun:

– Det var ikke en passende tid for disse kommentarene. Beklager det. Men jeg synes det er problem, ikke bare med Marit, men med astma. Unnskyld for at jeg sa dette under OL, det var ikke pent, sier hun til NRK.

– Jeg har alltid sett på Marit som et idol, fordi hun var på toppen da jeg begynte å gå i toppen, og hun er fortsatt det, sier Kowalczyk.

Les også: Skråblikk på Norges OL | ABC Nyheter

Stafettvinner Therese Johaug ble også møtt av sin egen fanklubb da hun landet på norsk jord etter oppholdet i Canada.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus