Lar brennende tråler brenne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet tror det vil ta flere dager å slukke brannen i den russiske tråleren Tobago som lå til kai i Kirkenes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Båten ble mandag ettermiddag slept ut fra land etter at brannmannskapene ga opp å slukke brannen.

– Brannen har nå eskalert, og brannvesenet har derfor vært nødt til å trekke seg helt ut. Brannen er ute av kontroll og utvikler seg, sier informasjonsrådgiver Trude Danielsen i Østfinnmark politidistrikt.

– Med tanke på gassene som kommer fra brannen, og faren for at den kan spre seg til bygninger rundt, er det besluttet å slepe tråleren bort fra kaia, sier hun til NTB.

Brannen startet søndag ettermiddag, og brannvesenet jobbet med slokking hele natt til mandag. Båten har lett slagside på grunn av vannet, men det skal ikke være fare for at den skal synke. Det skal heller ikke være fare for utslipp fra båten.

Mannskapet på seks personer ble evakuert da brannen brøt ut, og det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Slepebåten er framme i Ellinghavn med tråleren, Det er ikke mulig å komme inn til land på grunn av is og den brennende båten er derfor lagt inn til iskanten fortøyd i slepebåten, opplyser Danielsen.

Mandag ettermiddag brenner det fortsatt flere steder i båten. Det er heller ikke mulig å gå om bord. Politiet regner med at slokkingsarbeidet vil kunne ta flere dager. (©NTB)