Rasende over OL-resultatene

LITE BLID: Den russiske presidenten, Dmitrij Medvedev, er meget irritert på de svake OL-resultatene til landet i Vancouver. (Foto: Scanpix).
LITE BLID: Den russiske presidenten, Dmitrij Medvedev, er meget irritert på de svake OL-resultatene til landet i Vancouver. (Foto: Scanpix).

President Dmitrij Medvedev forlanger at de som er ansvarlige for toppidretten i Russland trekker seg etter fiaskoen i OL i Vancouver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Om fire år arrangeres vinter-OL i russiske Sotsji og vertsnasjonen for lekene om fire år aldri gjort det dårligere i et vinter-OL enn hva tilfellet var i Vancouver.

Fasiten ble 15 medaljer av ulik valør (3-5-7).

Nå varsler president Medvedev en skikkelig oppvask blant de ansvarlige for OL-troppen.

– Det er liten tvil om at de som var ansvarlige for å forberede våre eliteutøvere til OL må ta ansvar, og de må gjøre det straks, sa Medvedev i en TV-opptreden.

– Dersom de ikke selv tar ansvar og trekker seg, må vi hjelpe dem med å gjøre det, fortsatte den russiske presidenten.

Skihoppernes trener, tyskeren Wolfgang Steiert, var førstemann som fikk føle presidentens budskap på kroppen.

– Jeg har hørt at Steiert skal ha sagt opp, men det stemmer ikke. Jeg ga ham sparken, sier skipresident Vladimir Slavaskij.

Også landets statminister, Vladimir Putin, har uttrykt misnøye med de uteblitte resultatene.

Av de største skuffelsene kan nevnes ishockeylagets «tidlige» exit i turneringen. Alexander Ovechkin og co. røk på lite flatterende 3-7 for vertsnasjonen Canada etter å ha blitt totalt utspilt i den første perioden i kvartfinalen.

Det store landet endte på 11.-plass totalt blant de nasjonene som deltok i lekene dersom man legger antall gullmedaljer til grunn for beregningen. Det sier sitt at vertsnasjonen Canada vant 14 gullmedaljer i OL på hjemmebane. I tillegg ble det mange sølv- og bronsemedaljer.

Russerne kom med i OL i 1956, og utøverne fra det som den gang het Sovjet, dominerte vinter-OL i årene som fulgte.

I øyeblikket virker det som om den russiske æraen er nede i en dyp bølgedal, etter årets OL-resultater å dømme, og det gjelder å få landets vinteridrett på fote igjen til Sotsji-OL om fire år.

Koste hva det koste vil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus