Gullhåp på billigsalg

MOT GULL: De norske curling-herrene er i OL-finalen, men rike blir de ikke, uansett resultat. (Foto: Scanpix)
MOT GULL: De norske curling-herrene er i OL-finalen, men rike blir de ikke, uansett resultat. (Foto: Scanpix)

Curlinggutta svever på en OL-sky. Skip Thomas Ulsrud styrer kanskje mot gull, men ikke mot rikdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Du driver ikke med curling på grunn av penger. Da har du bomma skikkelig på idrett, sier Ulsrud og bryter ut i en ny latterkule.

Han har ikke peiling på hva et OL-gull skulle gi ham i en eventuell bonus.

Du kan ikke ta laget hans på humøret, prestasjonene eller bekledningen. Torsdag slo de 7-5 Sveits i semifinalen. Nå venter storfavoritten Canada lørdag.

For det kreves full jobb ved siden av. Sponsorene står ikke engang i en minikø selv om curlerne banker stornasjonene.

Les også: Canada-fest neste for curlinglaget

Men som viktigste spiller på laget kan han vente seg nye ingredienser i livet ved OL-gull. – Det er alltid skip-ene som får innbydelser, blir intervjuet og får tilbud. Slik er det bare. Vi håper jo alltid på at det kan komme sponsorer til idretten. Nå brukes nesten alle penger på dette laget. Det går på bekostning av det andre, sier gullgutten i norsk curling, Pål Trulsen.

Han ledet Norge til OL-gull over Canada i 2002.

Se langrennsjentens gull-jubel her

Les alt om OL i ABC Nyheter.

Urolig

Da hadde Ulsrud en tøff natt. – Jeg bet negler og var fryktelig urolig. Jeg klarte ikke å sitte stille. Den natten husker jeg veldig godt, sier Ulsrud.

– Vi spiller jo i samme klubb som Pål (Trulsen) og trente mye sammen. Dermed skjønte vi også at det ikke var så langt fram for oss. Det var bare snakk om å trene mye.

– Canada blir gufne å ha med å gjøre om de får ledelsen tidlig. Jeg tror ikke de er for sikre heller. Spiller vi som vi gjorde mot Sveits, kan jeg love deg at det blir moro å være norsk lørdag. Vi spillere er ikke overrasket over at vi er der vi er. Vi har spilt finale i flere verdenscupturneringer denne sesongen, sier Ulsrud til NTB.

– Jeg sa til gutta etter semifinalen «La oss gjøre dette igjen om to dager». Da vi reiste til OL ble vi enige om at det er olympiske leker, la oss leke litt, ha det moro og smile. Man spiller ikke dårligere av den grunn.

Forskjellige

Etter semifinalen var de norske curlinggutta ute og hygget seg med god mat i Vancouver sentrum. Noen av dem var også innom medaljeseremonien for å bygge opp suget etter å oppleve det samme selv.

Canadas skip Kevin Martin har et voldsomt press på seg før finalen. Vertsnasjonen krever gull. Nå slipper han kompisen Pål Trulsen som motstander.

– Thomas og Pål er to helt forskjellige spillere. Deres taktikk skiller seg mye, men begge er meget dyktige. Du kan banne på at denne finalen blir jevn, sier Martin til NTB.

Finalen starter ved midnatt norsk tid lørdag. (©NTB)

Les alt om OL i ABC Nyheter.

Personvernpolicy