Fox sender anarkistskrift til topp ti

Glenn Beck er kjent som en av Fox News sine frittalende høyreorienterte kommentatorer. Nå har en av hans kraftsalver gjort en gruppe franske anarkister til bestselgerforfattere.
Glenn Beck er kjent som en av Fox News sine frittalende høyreorienterte kommentatorer. Nå har en av hans kraftsalver gjort en gruppe franske anarkister til bestselgerforfattere.

- Muligens den ondeste tingen jeg noensinne har lest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var langt fra intensjonen han hadde, men Fox News høyreorienterte TV vert Glenn Beck har gjort et revolusjonært anarkistisk skift til en bestselger, melder britiske The Guardian.

- Dette er muligens det ondeste jeg noensinne har lest, uttalte Glenn Beck under en tv-sending.

Boken han snakker om er en revoulsjonsmanual skrevet av en gruppe anonyme franske anarkister kalt «The coming Insurrection». Forfatterne selv står ikke frem med navn men kaller seg The Invisible Commitee.

«The Coming Insurrection» er gratis tilgjengelig på internett.

-Manual for terrorisme

«The coming Insurrection» spår den kapitalistiske kulturens kollaps og skisserer en plan for en organisering av samfunnet basert på kollektive verdier.

Manualen ble skrevet i kjølvannet av opprørene i Frankrike i 2005 og klassifiseres av franske myndigheter som en «manual for terrorisme».

Arrestert i Frankrike

The Invisible Commitee tar avstand fra den offisielle venstresiden i politikken og identifiserer seg med en gruppe unge opprørere som i løpet av de siste årene har engasjert seg mot myndighetenes krig mot terror og immigrasjonskontroll. Julian Copat fra aktivistgruppen Tarnac 9 satt seks måneder i fengsel i Frankrike mistenkt for å være en av forfatterne bak skriftet.

Bestselger

«The coming Insurrection» er solgt i 40 000 eksemplarer i Frankrike. Den ble opprinnelig trykket opp i bare 3000 eksemplarer på engelsk av det lille amerikanske forlaget Semiotext(e) . Etter Glenn Becks kritikk i forrige uke har salget gått til himmels. Nå den ligger på plass 69 på Amazon.com sin bestselgerliste sammen med blant andre Stieg Larsson og Stephenie Meyers Twilight serie. I en kort periode lå den på topp ti.

Forlaget Semiotext(e) bruker nå Becks kritiske kommentarer for å markedsføre heftet.

- Vi har problemer med å opprettholde beholdningen på lageret vårt, sier distributør Rebecca Schrader til Publishers Weekly.

Personvernpolicy